Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oud-schaatsster Paulien van Deutekom (37) overleden aan kanker

Door Eva van Dantzig 3 januari 2019

Paulien van Deutekom is op 37-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker. De voormalig schaatsster groeide op in Gouda. 

Afgelopen zomer kreeg Paulien het te horen, longkanker, uitgezaaid. In de schaatswereld was het bekend, maar Paulien vroeg om privacy om haar gezin te beschermen. Zo meldt het AD. Verschillende behandelingen werden geprobeerd, maar niets sloeg aan. Paulien overleed woensdagavond 2 januari.

Erelid Schaatsclub Gouda

Van Deutekom startte haar schaatscarrière bij Schaatsclub Gouda. Ze schaatste jarenlang in de anonimiteit van het Gewest Zuid-Holland. Haar plaatsing voor de Olympische Spelen van 2006, was dan ook erg bijzonder. Na veel doorzettingsvermogen werd ze vier keer Nederlands kampioen en in 2008 wereldkampioene allround. Vanwege deze enorme prestaties werd Paulien erelid van de Goudse schaatsclub.

“Na het beëindigen van haar actieve sportcarrière was Paulien betrokken bij diverse clubactiviteiten waarbij haar enthousiasme en lieve uitstraling veel clubgenoten inspireerde”, zo laat Schaatsclub Gouda weten. “Wij zullen Paulien vooral ook blijven herinneren als een van de vele clubleden die in Den Haag bij het Jeugdschaatsen heeft leren schaatsen en door niet aflatend doorzettingsvermogen en liefde voor de sport een imposante schaatscarrière heeft opgebouwd.”

“Paulien laat een man en een dochtertje achter. Wij zullen vanuit de club de condoleances aan de nabestaanden overbrengen en wensen ze veel sterkte in de komende periode.”

Meer over

Nieuws Sport

adv.