Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goudse flitspalen zijn op dreef: er worden 8 boetes per dag uitgedeeld

Door Kirsten Spooren 14 oktober 2019

Het rechtervoetje voelt bij iedereen weleens te zwaar. Extra vervelend als dat net gebeurt bij een flitspaal. Kennelijk vinden we het toch moeilijk ons in te houden, want tussen mei en augustus 2019 waren de Goudse flitspalen weer lekker op dreef. Er werden bijna 1000 verkeersboetes uitgedeeld, wat neerkomt op ongeveer acht boetes per dag. Dit blijkt uit cijfers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. 

De flitspalen langs de Burgemeester van Reenensingel flitste 977 keer. Dit is wel flink minder dan vorig jaar, want toen werd er maar liefst 1150 keer geflitst. Van de 977 boetes deze laatste vier maanden, zijn er 806 voor te hard rijden en 171 boetes voor door rood rijden.

De andere flitspaal (langs Plaswijckweg) deed het een stuk kalmer aan. In totaal waren er 16 boetes en allemaal voor door rood rijden. Lekker bezig op de Plaswijckweg, mensen 😉

Hoeveel kost dat?

Het laagste boetebedrag voor te hard rijden is € 27,- binnen de bebouwde kom. Dat betekent dat er dus minimaal € 31.050,- aan boetes voor te hard rijden is uitgedeeld. En voor door rood rijden (boete is € 230,-) is er € 55.660,- aan boetes uitgedeeld. Dit is overigens exclusief de administratiekosten van € 9,-.

In de regio

Je kunt maar beter niet door Woerden scheuren, want daar werden 7445 boetes uitgedeeld van mei tot en met augustus van dit jaar. De paal vlak bij de Texaco – dus als je Woerden in rijdt – flitste maar liefst 5034 keer.

In onze directe omgeving zijn er nog meer snelheidsduivels, want in Waddinxveen werd er 12.688 geflitst! Een bizar hoge stijgen ten opzichte van vorige jaar, toen er ‘maar’ 283 keer geflitst werd. De flitspaal langs de N207 in Waddinxveen, vlakbij de hefbrug, is vermoedelijk de meest gehate in onze regio…

Lees ook…

wegwerkzaamheden gouda

Wegwerkzaamheden in Gouda: hier kun je niet langs in oktober

Een straat waar de weg open ligt, een afgezetten stoep of een fietspad waar je niet overheen kunt: i...
goedkoop tanken gouda

Tanken wordt duurder: dit zijn de goedkoopste tankstations in Gouda

De tank van de auto volgooien is iedere keer weer een rib uit je lijf en we hebben slecht nieuws voo...

Vrachtwagens mogen straks niet meer inhalen op de A20 bij Gouda

De A20 bij Gouda zorgt nog weleens voor wat discussie. Hoe hard mogen we er rijden? Waarom sta je hi...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.