Gouds restaurant Unique verovert een plekje in de Lekker 500

Door Eva van Dantzig 1 november 2017

Restaurant Unique in Gouda staat dit jaar voor het eerst in de Lekker 500. Een plaats in deze restaurantgids is een blijk van waardering volgens Maurice Hoegee van Unique.

Groene Hart

Net als vorig jaar hebben 17 restaurant uit het Groene Hart een vermelding gekregen in de restaurantgids. De Markies uit Woerden en Villa Lokeend in Vinkeveen moesten hun plek afstaan. Gouden Pollepelwinnaars de Bistronoom en Bij Robbert ontbreken verrassend genoeg in de lijst. De Burgemeester uit Linschoten staat als enige in de top 100, op plek 88. De restaurants buiten de top 100 zijn verder niet gerangschikt.

Unique

“Dat De Dukdalf en Unique nu in de lijst staan, sluit aan bij mijn bevindingen’’, zegt Hans Pfauth, culinair recensent bij het AD. “Dat je als restaurant in de Lekker 500 staat is belangrijk.”

“Lekker is een van de meest toonaangevende gidsen. Vorig jaar waren we derde in de Gouden Pollepel, dat heeft ons veel klanten opgeleverd. Mensen worden toch nieuwsgierig,’’ zegt patron-cuisinier Maurice Hoegee van Unique. Dat ze trots zijn bij Unique werd gister direct duidelijk door deze Facebookpost…

Lees het hele artikel op Ad.nl


Meer over Unique ontdekken?

Unique restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 00:00

Prins Hendrikstraat 196, Gouda

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.