Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gouda krijgt Singelpark van wel vier kilometer lang en snel ook

Door Eva van Dantzig 6 maart 2018

Groen, het lijkt wel of het steeds meer verdwijnt, maar daar gaat snel verandering in komen. Het Regentesseplantsoen en het Erasmusplein worden de komende weken al aangepakt. Ook wordt gewerkt aan het groener maken van het Bolwerk en het Kleiwegplein. Zo meldt het AD.

Het burgerinitiatief, Singelpark Gouda, gaat er voor zorgen dat de randen van de binnenstad veranderen in een doorlopend park van bijna vier kilometer. Wandelpaden langs de singels en veel meer groen, we zien het al helemaal voor ons.

Zaterdag beginnen we

Twee van de Gouwenaars achter Singelpark Gouda, Marc Meijer en Frank-Jan Uittenbogaart, zeggen dat er dit jaar waarschijnlijk veel plannen uitgevoerd gaan worden. Zo worden er zaterdag 10 maart al vier grote sierperken gevuld met planten aan het Regentesseplantsoen. Deze planten moeten meer kleur geven aan het gebied en zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders.

“Ook wordt de komende tijd het bestaande wandelpad doorgetrokken naar het einde van de straat richting de Lage Gouwe en krijgen de woonboten allemaal dezelfde entree”, vertelt Marc.

Het Erasmusplein bij de Guldenbrug, het Bolwerk en het Kleiwegplein staan ook op de planning. “De opening van het Erasmusplein is op 30 april”, zegt Frank-Jan. We gaan dus al snel verandering zien langs de singels.

Lees meer over alle plannen op AD Gouda.

Stichting Mooi Bolwerk gooit handdoek in de ring

Meer dan drie jaar was de stichting bezig met een plan voor de invulling van het Bolwerk. Ze wilden ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Gouda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Gouda.

adv.