Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed nieuws! Er komen 185 nieuwe sociale huurwoningen in Moordrecht

Door Eva van Dantzig 18 februari 2020

Er is in Gouda en omgeving een flink te kort aan woningen. Gelukkig is Woningcorporatie Mozaïek Wonen flink bezig om extra sociale huurwoning te creëren in en rondom Gouda. Zo worden er in Moordrecht 175 woningen vervangen door 185 nieuwe sociale huurwoningen.

In het gebied tussen de Sluislaan en de Oost Waalstraat in Moordrecht staan nu 175 sociale huurwoningen uit de jaren 50. Omdat de huidige woningen funderingsproblemen hebben en omdat de bewoners ook graag willen dat de wijk wordt aangepakt, wil Mozaïek Wonen de woningen gefaseerd vervangen door 185 nieuwe woningen.

In fases bouwen

In grote lijnen is nu duidelijk hoeveel eengezinswoningen en appartementen er gebouwd kunnen worden en hoe het verkeer en het parkeren een plek kan krijgen. Ook is onderzocht hoe ze de huidige bewoners tijdelijk of permanent een andere passende woonruimte kunnen aanbieden. Door in fases te bouwen, kan bijvoorbeeld een deel van de huurders uit de oude woningen verhuizen naar de nieuwe woningen. De komende periode worden de plannen verder uitgewerkt. Dit doen ze in overleg met de Klankbordgroep die de bewoners in de wijk vertegenwoordigt.

Ron de Haas, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: “Ik verwacht dat dit project, na een lange periode van onderzoek en overleg, nu in een stroomversnelling komt. Dat is waar we voor onze huurders aan werken”. Begin 2020 wordt duidelijk hoe de fasering eruit ziet en wanneer er gestart wordt met de eerste fase.


Lees ook:

Er komen 214 woningen in de Spoorzone én aan de Winterdijk: zo ziet dat eruit

Dat er meer woningen nodig zijn in Gouda is inmiddels wel bekend. Gelukkig gaan Woningcorporatie Moz...
sociale huurwoning

Dit moet je weten over sociale huurwoningen in Gouda

Wat kost een sociale huurwoning? Hoelang moet je inschreven staan bij WoningNet Regio Midden-Holland...

Nice! Er komen zeven huurappartementen aan de Jan Verzwollestraat in Gouda

De ruimte van voormalig jongerencentrum Alouan aan de Jan Verzwollestraat in de Kadebuurt wordt omge...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.