Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gewoon Gouds moet borden weghalen: ‘Zo kinderachtig, we moeten toch íets doen in deze tijd?’

Door Kirsten Spooren 23 oktober 2020

Nu de horeca wéér dicht moet vanwege COVID-19, zitten veel ondernemers met hun handen in het haar. Goudse restaurants en cafés zijn op zoek naar creatieve oplossingen om toch nog geld te kunnen verdienen. Joost Zekveld van Gewoon Gouds en Gouds Glas heeft zijn terras afgeschermd met twee grote borden. “Zo kunnen we toch laten zien wat we allemaal nog aanbieden”, vertelt hij. 

De borden van Joost voor zijn twee horecazaken vallen zeker op. Kunstenaar Thijs C. Jansen maakte de reclameborden voor Gouds Glas en Gewoon Gouds om Joost in deze onzekere tijd een beetje te kunnen helpen. “Hij heeft twee dagen aan de borden gewerkt, terwijl hij eigenlijk vakantie had en met zijn kinderen weg zou gaan”, vertelt Joost.

“De borden zijn groot, maar op deze manier scherm ik het terras een beetje af. We moesten natuurlijk ook vrij onverwachts het terras op de Markt weghalen en ik moet de tafels en stoelen ergens kwijt. Zo staan ze niet in het zicht en oogt het minder rommelig.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

© indebuurt Gouda
© indebuurt Gouda

Borden moeten weg

Op de borden valt te lezen dat je bij de twee horecazaken terecht kunt voor koffie-to-go en eten. “Van de acht maanden dat Gouds Glas open is, heb ik twee keer de zaak moeten sluiten. Met twee restaurants, heb ik veel werknemers en die moet ik betalen. Ik moet dus opvallen”, legt hij verder uit.

Toch moeten de borden weg van gemeente Gouda. “Er stonden twee handhavers voor mijn neus. Ik moet de borden vrijdagmiddag nog weghalen. Ze zijn te groot en worden als bouwwerken gezien. Ik mag met een alternatief komen, maar dat moet ik eerst voorleggen.”

Flexibiliteit

Joost verwacht vanuit de gemeente iets meer flexibiliteit nu de horeca weer de deuren dicht moest doen. “Het is onwijs kinderachtig. We hebben veel grotere problemen nu en met twee horecazaken heeft de gemeente er meer baat bij om ons te blijven steunen.”

De gemeente geeft aan graag mee te denken met ondernemers, maar dat reclame-uitingen wel aan de (veiligheids)voorschriften moeten voldoen. “Het college begrijpt dat ondernemers het enorm lastig hebben en denkt binnen de kaders van regels graag samen met ondernemers mee in oplossingen en mogelijkheden in deze lastige tijd”, meldt gemeente Gouda. “Samen met horecaondernemers wordt geïnventariseerd waar behoeften liggen op het gebied van onder andere additionele reclame uitingen, nu er weer forse beperkingen zijn door de corona maatregelen. Door de gemeente wordt vervolgens bezien wat mogelijk gemaakt kan worden. Reclame-uitingen zoals bij Gouds Glas voldoen niet aan de geldende (veiligheids) voorschriften en diverse beleidsregels.”


Lees ook...

Help de horeca: deze Goudse restaurants bezorgen bij jou thuis

Door de harde maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, krijgen veel ondernemers het opnieuw de ...

Het aantal coronabesmettingen in Gouda weer gestegen: dit zijn de laatste cijfers

Of de gedeeltelijke lockdown al effect heeft op het aantal positief geteste Nederlanders, is nog te ...

adv.