Dit gebeurt er met het Nonnenwater in Gouda

Door Eva van Dantzig 17 april 2019

Wie langs of over het Nonnenwater rijdt, kan niet ontgaan dat er flink wordt gewerkt. Met het verwijderen van de steentjes in het midden van het Nonnenwater is namelijk op dinsdag 17 april begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van een groene gracht. Zo meldt de Goudse Post

De gracht in het Nonnenwater terugbrengen is één van de opties voor in de toekomst en een wens van de omwonenden, die graag meer groen in hun omgeving willen. Bij de herinrichting van het Nonnenwater is een stenen gracht aangelegd om het beeld van vroeger te visualiseren. Maar binnenkort stroomt het water weer door de gracht aan het Nonnenwater.

Meer groen

De gracht wordt niet zo breed en diep als in vroeger tijden, maar een iets verzonken waterstroom, omringd door groen, moet het straatbeeld flink verbeteren. Het initiatief komt van bewoners Koert Lugthart, Jeroen van Leuken en Evelien Ploos van Amstel. De bewoners vinden dat hun straat wel heel erg is versteend en willen graag meer groen in hun buurt.

Het water stroomt naar binnen

“Bovendien stroomt het water tijdens hoosbuien zo bij ons naar binnen, omdat de straat aan beide kanten afloopt,” vertelde Jeroen tijdens een eerder interview. Het drietal kan met hun plan Stenen eruit, Groen erin, op een breed draagvlak in de buurt rekenen. Vrijdag 19 april wordt door buurtbewoners begonnen met de aanplanten van het groen.

Lees ook:

winkels open tweede paasdag Gouda

Pasen 2019: dit zijn de openingstijden van de supermarkten in Gouda

Tijdens Pasen nog snel even wat paaseitjes of brunchbroodjes scoren? Gelukkig zijn veel supermarkten...

Mag dat: je lege chipszak bij het plasticafval gooien?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Da...
station gouda

Update: zó staat het ervoor met de herontwikkelingsplannen van Station Gouda

De herontwikkeling van het zuidelijke gedeelte (centrum) van het station is al een tijdje aan de gan...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.