Deze Goudse basisscholen scoorden supergoed op de eindtoets (en deze minder goed)

Door Eva van Dantzig 20 februari 2019

De verplichte eindtoets in groep 8, voorheen beter bekend als de cito-toets, levert naast resultaten voor leerlingen ook gemiddelde scores voor scholen op. De onderzoeksredactie van RTL Nieuws heeft een overzicht gemaakt van de de eindtoetsresultaten van basisscholen, ook in Gouda.

Supergoede scores

Het gemiddelde cijfer in Gouda varieert nogal. De leerlingen van Basisschool De Casimir hebben het gemiddeld het beste gedaan: zij scoren een 8,2. Ook Al Qalam scoort goed met een 7,9. Voor het berekenen van de score per school werden de scores van de IEP, Cito en Route 8 van de jaren 2016 tot en met 2018 meegenomen.

Minder goede scores

Er waren ook wat basisscholen met minder goede gemiddelde scores. Gelukkig haalde geen enkele basisschool een onvoldoende gemiddelde. Het laagste gemiddelde van Gouda is een 6,1 voor de Goudse Westerschool. De Ridderslag moet het doen met een 6,4. Wat nu als je kind op een school zit met een wat minder goede score? Geen nood. RTL zegt hierover: ‘Een slechte score betekent niet meteen dat het onderwijs op een school niet goed is. Je kunt aan de school vragen hoe het komt dat de score zo laag is. Misschien vindt de school andere dingen belangrijker dan een hoge score, of neemt de school juist bewust kinderen aan die minder goed kunnen leren.’

Zo scoort jouw basisschool

Ben jij benieuwd hoe jouw basisschool scoort? Dat kun je checken op het interactieve kaartje op de website van RTL. Wil je meer weten over hoe de score tot stand komt? Dat lees je hier.

Lees ook:

Even goed zoeken: 5 x verborgen terrassen in Gouda

Even snel een terrasje pakken, zodra de zon zich laat zien. Het klinkt als een perfect plan voor een...

Dit is het gemiddelde inkomen per inwoner in Gouda

Even binnengluren: deze vier Gouwenaars runnen een B&B in de binnenstad

Meer over

Nieuws

adv.