Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Biowinkel is compleet verbouwd: ‘We hebben ervoor gekozen om zelfstandig verder te gaan’

Aangeboden door Biowinkel Gouda 30 juni 2020

Afgelopen mei opende de compleet vernieuwde Biowinkel aan de Lange Groenendaal de deuren. Niet alleen onderging de biologische specialist een complete metamorfose, ook de naam veranderde.

De Biowinkel – voorheen bekend als de Natuurwinkel – is al jaren een begrip in Gouda. “Dit voorjaar hebben wij ervoor gekozen volledig zelfstandig verder te gaan”, vertelt eigenaresse Céline Brugman. Dit ging gepaard met een complete restyling van de winkel.

Tekst gaat verder onder de foto.

©Biowinkel

Met elkaar

“We konden nu keuzes maken waar we zelf 100 procent achterstaan. Zo hebben we met het personeel moodboards gemaakt over hoe iedereen dacht dat de nieuwe winkel eruit zou moeten zien. Dit was echt heel leuk om te doen. Uiteindelijk zijn die moodboards de leidraad geworden voor het interieur van de winkel”, vertelt Céline.

“Het belangrijkste was de juiste mensen om ons heen verzamelen.” Céline ging in gesprek met een ontwerper, bouwteam en coördinator met ervaring in deze branche. “We hebben bijvoorbeeld hulp ingeschakeld bij het indelen van de winkelruimte en een logische verdeling van schapruimte die klanten helpt de juiste producten te vinden. En hoe je de winkel dan logisch indeelt. Pas bij de zevende tekening wisten we het zeker.” Het resultaat is dat de Biowinkel nu veel groter oogt.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Vier dagen

Samen met een professioneel bouwteam is er in vier dagen enorm veel werk verricht. Behalve de zichtbaar complete metamorfose is er een aantal belangrijke milieubesparende investeringen gedaan zoals volledige led-verlichting, energiezuinige airco en verwarming. Ook is er geen gasvoorziening meer nodig. Bovendien is het grootste deel van de oude inrichting opnieuw gebruik en verder hebben ze gekozen voor materialen als staal, tegels en hout die een mooie eigentijdse look geven.

Ongelofelijk trots

“Ik ben ongelofelijk trots op mijn team die met mij de laatste weken zo hard heeft gewerkt aan onze mooie winkel. We hebben als team een flinke groei doorgemaakt, omdat we het echt met elkaar hebben gedaan.”

“Biowinkel Gouda is nu een eigen merk-concept geworden met onder ander activiteiten die wijzelf graag uitdragen. Zoals bijvoorbeeld de zojuist gestarte actie waarbij klanten kunnen sparen voor korting op een biologisch citroen- sinaasappel- of olijfboompje voor in de tuin. Deze boompjes zijn van een kleinschalige coöperatie uit het zonnige Sicilië en haalt een mediterrane zomer een beetje naar Gouda toe. De vrijheid van op eigen benen staan maakt dan ook dat we ons nog meer verbonden voelen met de winkel en de producten.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Biowinkel Gouda. Meer over Biowinkel Gouda ontdekken?

Biowinkel Gouda boodschappen

Geopend08:30 - 18:00

Lange Groenendaal 99, Gouda

Bekijk meer:boodschappen

adv.