Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona in Gouda: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Door Kirsten Spooren 23 maart 2020

In het nieuws gaat het bijna nergens anders meer over: het coronavirus en de harde maatregelen om het virus tegen te gaan. Op zondag 15 maart werd bekend dat onder andere scholen en horeca moeten sluiten. Op maandag 23 maart werd bekend dat alle maatregelen nog ten minste tot 1 juni gelden. Wij kunnen ons voorstellen dat je door de berichtgeving van afgelopen weken niet meer weet waar je moet kijken voor informatie. Wij zetten de belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rijtje. 

Laatste update van dit artikel: 28 maart 18.30 uur. De laatste updates worden op de eerste pagina(‘s) vermeld. Bekijk ook het dossier ‘corona in Het Groene Hart‘ van het AD om meer nieuws over corona te lezen. Swipe naar links of gebruik de oranje pijltjes om alle informatie te lezen. 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

GHZ start met online Corona Screener

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) en de Huisartsenpost Midden-Holland (HAP) zetten vanaf deze week de Corona Screener in. De Corona Screener is ontwikkeld in samenwerking met Philips en is bedoeld voor inwoners van Midden-Holland met klachten die mogelijk door het coronavirus (COVID-19) worden veroorzaakt. Hiermee kan in veel gevallen bij mensen met klachten de ongerustheid weggenomen worden en zal het aantal telefoontjes bij de huisartsenpraktijken in de regio en de HAP Midden-Holland verminderen.

Lees hier meer over de screener >>>

Aantal coronapatiënten in het Gouda gestegen naar 35

Het aantal besmettingen met het COVID-19 virus is in Gouda op 28 maart gestegen naar 35 personen. Dit blijkt uit cijfers die het RIVM bekend heeft gemaakt.

Extra maatregelen bij winkels in Gouda

© Raymond Aarsman

Vanwege de verscherpte maatregelen, ondernemen winkels in Gouda extra  acties om drukte te voorkomen. Zo is de ingang van de Albert Heijn op de Markt afgezet met linten, zodat Gouwenaars in de rij moeten staan om naar binnen te kunnen (wel met anderhalve meter afstand). Buiten staat een medewerker te controleren hoeveel mensen de supermarkt binnen gaan. Winkelwagen of mandje is verplicht.

Dit zijn de aangepaste openingstijden van supermarkten in Gouda tijdens coronacrisis

Het kabinet roept iedereen op om alleen boodschappen te doen tijdens de coronacrisis en om anderhalf...

Alle evenementen afgelast tot 1 juni

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeert het kabinet tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart. Het gevolg: de maatregelen worden aangescherpt 1 juni 2020. Dit betekent dat veel grote evenementen afgelast worden. Lees hier meer over de maatregelen:

Riverdale en negen andere evenementen die nu niet doorgaan in Gouda

Alle evenementen en samenkomsten in Gouda worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd...
Nick van Rookhuijzen

Dit is vanaf nu verboden in Gouda en zo reageren Gouwenaars

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet...

Deze maatregelen worden er genomen tegen het coronavirus is Gouda

Om het coronavirus tegen te gaan worden er steeds meer maatregelen genomen. De de landelijke maatregelen hebben we in dit artikel hieronder ook de maatregelen van gemeente Gouda en het Groene Hart Ziekenhuis opgesomd:

Deze maatregelen worden er genomen tegen het coronavirus is Gouda

Gouda gaat steeds meer op slot. In de hoop de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn s...

5 x vragen (en antwoorden) over het coronavirus in Gouda

Het coronavirus verspreid zich snel in ons land. Dat betekent dat er flink wat maatregelen genomen zijn. We snappen dat je mogelijk veel vragen hebt over het coronavirus in Gouda: we proberen er hier een aantal te beantwoorden:

5 x vragen (en antwoorden) over het coronavirus in Gouda

Het coronavirus verspreid zich snel in ons land. Dat betekent dat er flink wat maatregelen genomen z...

Deze initiatieven zijn er gestart door Gouwenaars

De coronacrisis haalt slechtste, maar gelukkig ook vooral het beste bij mensen naar boven. Er worden veel initiatieven gestart vanuit Gouwenaars om andere Gouwenaars te helpen. Hulp nodig bij boodschappen? Op zoek naar een oppas? Of wil je gewoon gezellig een praatje houden omdat je alleen binnen zit? De gemeente heeft alle initiatieven in kaart gebracht:

© Sociaal team Gouda

Wat fantastisch dit! ‘Heel Gouda belt’ helpt ouderen door coronatijd heen

Gouwenaars laten zich van hun beste kant zien tijdens de ingrijpende maatregelen rondom het coronavi...

Mooi! Gouwenaars bieden hulp aan met #coronahulp

Ook in Gouda is het coronavirus het gesprek van de dag, en dan met name de maatregelen die donderdag...

Steeds meer winkels sluiten de deuren

Winkels mogen volgens de officiële richtlijnen nog openblijven, maar toch besluiten steeds meer zaken in Gouda om de deuren te sluiten. Onder meer H&M, WE, Costes, The Sting, vanHaren, Douglas, Anna van Toor en C&A hebben besloten dicht te gaan. De winkels sluiten in ieder geval tot 6 april 2020. Door het sluiten komen de werknemers thuis te zitten.

Wel moeten winkeliers niet te veel klanten tegelijk binnenlaten. Klanten moeten op 1,5 meter van elkaar kunnen staan en lopen. Zo niet, dan kunnen de winkels of een boete krijgen oplopend tot 4000 euro of zelfs gesloten worden. Dat betekent dat klanten voortaan vaker buiten moeten wachten voor ze naar binnen mogen.

koopavond gouda

Ook steeds meer winkels in Gouda sluiten de deuren vanwege corona

Horecazaken en sportclubs zijn sinds zondag 15 maart om 18.00 uur dicht om verdere verspreiding van ...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.