Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Breaking! Dit is de nieuwe locatie van Riverdale 2020

Door Eva van Dantzig 20 januari 2020

Na lang wachten is de locatie voor Riverdale Festival 2020 ein-de-lijk bekend. Het festival verhuist naar Sluiseiland! Je weet wel: het oude D.O.N.K-terrein waar je nu een skatepark en een rotonde vindt.

Dat Riverdale Festival ook in 2020 weer terug kwam wisten we al, maar de locatie heeft de organisatie voor lange tijd geheim gehouden. De organisatie hoopt van de locatie Sluiseiland langer gebruik te mogen maken. “Dat is natuurlijk allemaal afhankelijk van hoe succesvol het in 2020 verloopt”, zegt Gerben Roskam, mede-organisator van Riverdale Festival.

Tekst gaat verder onder de foto.

©Google streetview

Een pareltje

De organisatie zegt een pareltje gevonden te hebben. “Het Sluiseiland is een perfecte locatie voor ons. Het ligt aan de rand van Gouda en is goed bereikbaar met de fiets en het OV.” Het festival gaat gebruik maken van het oude D.O.N.K-terrein, ten zuiden van de rotonde op het eiland. “Het terrein is vlak en bedekt met een mooie laag gras. Het is een unieke locatie met talloze mogelijkheden.” Dat wordt lekker in het gras chillen dit jaar.

Nieuw thema

Naast de onthulling van de locatie lijkt het festival ook een nieuwe look te krijgen. “Het Sluiseiland geeft ons de mogelijkheid om te spelen met een nieuwe invulling van het festival. De eerste twee edities waren, qua sfeer, meer industrieel, we zetten nu een stap richting de natuur.” Op de site van Riverdale Festival vinden we niet de urban en techno area zoals voorgaande edities maar ‘The City’ en ‘The Warehouse’. “Qua programmering zal het wel 100% vertrouwd voelen. Het is nog steeds urban en techno maar dan in een nieuw jasje.”

Zet 30 mei alvast in je agenda! En koop alvast je kaartje >

Lees ook:

riverdale gouda

Even nagenieten: dit was Riverdale 2019 (in één minuut)

Mensen, wat hebben we genoten van Riverdale 2019. Het was top georganiseerd, het zonnetje brak af en...

Meer over

Doen Nieuws

adv.