Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Albert Heijn aan de Markt bekijkt mogelijkheid tot uitbreiden

Door Eva van Dantzig 27 mei 2020

De afgelopen dagen krijgen we veel vragen over de Albert Heijn aan de Goudse Markt. Gaan ze uitbreiden? Wanneer gaat dat gebeuren? Gaan ze tijdelijk dicht? Om al deze vragen te beantwoorden gingen we op onderzoek uit. En om de eerste geruchten uit de wereld te helpen: er wordt nog gekeken of en zo ja, hoe zo’n nieuwe winkel te realiseren valt. Het is dus nog niet zeker, zo meldt Ronald van der Aart, manager External Relations van Albert Heijn ons.

We weten allemaal dat het filiaal van Albert Heijn aan de Markt niet de meest praktische en grootste supermarkt in Gouda is. Toch is het fijn om een vestiging in de binnenstad te hebben. De Albert Heijn aan de Markt is een winkel met een lange historie die teruggaat tot 1903. Het is de oudste AH die nog op de oorspronkelijke plek is gevestigd.

“Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op, maar de winkel is door zijn lay-out (lees: lang en smal) ook een beetje onhandig, zowel voor klanten als voor medewerkers”, vertelt Ronald. “Juist ook nu -in coronatijd met de regel van anderhalvemeter afstand- vraagt dat af en toe om bijzondere maatregelen om de schappen veilig te kunnen vullen en om klanten goed van dienst te zijn.”

‘Al jaren dromen we stilletjes van uitbreiding’

Uitbreiding

“Al jaren dromen we stilletjes van uitbreiding van het bestaande winkelvloeroppervlak (nu 560 m2 groot). Dan kunnen we verbouwen en van binnen en buiten een mooie nieuwe winkel realiseren die past bij het historische karakter van Gouda. En ook een winkel waarmee we kunnen voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten in de binnenstad. De twee leegstaande panden naast ons zijn zonder meer geschikt voor zo’n uitbreiding. Daarom denken we nu goed na of en zo ja, hoe zo’n nieuwe winkel te realiseren valt.”

Meer concreet kan Ronald helaas nog niet zijn. “Daarvoor is het allemaal nog veel te prematuur.”


Meer over Albert Heijn Markt ontdekken?

Albert Heijn Markt supermarkten

Gesloten10:00 - 18:00

Markt 50, Gouda

Bekijk meer:supermarkten
albert heijn gouda

Fijn! Albert Heijn op de Markt blijft vanaf nu langer open

Snel een boodschapje doen na achten? Dat kan binnenkort bij Albert Heijn op de Markt. Ze verruimen n...
albert heijn gouda

Dit herken je wanneer je bij de Albert Heijn aan de Markt boodschappen doet

Begrijp ons niet verkeerd, we zijn dol op de Appie aan de Markt. Vooral omdat dit de enige supermark...

Pinksteren 2020: dit zijn de openingstijden van de supermarkten in Gouda

Tijdens Pinksteren (zondag 31 mei en maandag 1 juni) naar de supermarkt? Dat kan, maar let wel even ...

adv.