Wist je niet: dit internationale schoenenmerk heeft zijn hoofdkantoor in Gouda

Aangeboden door Blackstone 13 april 2019

Huh? Staat er een hoofdkantoor van een internationaal schoenenmerk in Gouda? Ja, dat wist je niet hè? Aan de Zuidpool in Gouda (je weet wel, het industrie-terrein langs de Nieuwe Gouwe O.Z.) staat een mega gebouw dat je vast wel eens hebt gezien. Het schoenenmerk Blackstone heeft daar zijn hoofdkantoor en dat al meer dan twintig jaar!

Reden genoeg om eens een bezoekje te brengen. We spreken met directeur Dick de Bruijn. “Het pand wordt op dit moment flink verbouwd, het was vroeger een kaaspakhuis van de MelkUnie. Toendertijd was het zelfs het meest moderne kaaspakhuis van Europa. En het is ook nog geopend door Koningin Juliana.” Weer wat geleerd.

Blackstone Gouda
Foto: indebuurt Gouda

Familiebedrijf

blackstone gouda
Foto: Blackstone

Het bedrijf bestaat al drie generaties. “Mijn opa is ooit begonnen met een leergroothandel. Schoenen zijn later aan het assortiment toegevoegd. In 1992 is het merk Blackstone ontwikkeld en op de markt gebracht”, vertelt Dick.

“We begonnen met stoere worker boots, dat was en is nog steeds ons uitgangspunt. Stoer, authentiek en met een eigen DNA. Inmiddels verkopen we ook veel sneakers, maar ook deze hebben onze eigen stijl. We maken geen schoenen met mega heftige printjes, maar een kleurtje hier en daar zie je wel terug.”

Verkoop in Gouda

De schoenen van Blackstone worden door heel Europa en zelfs in Amerika verkocht. “Duitsland, Frankrijk en Scandinavië zijn belangrijke exportlanden voor Blackstone. Maar ook buiten Europa worden de schoenen verkocht, in Amerika en Rusland bijvoorbeeld. Maar je kunt onze boots en sneakers natuurlijk ook in Gouda vinden. Ze liggen namelijk in de winkels van Omoda en Shuz by Kalmeijer.”

Blackstone Gouda
Foto: Webshop Blackstone

Blackstone ontwerpt schoenen die tijdloos zijn. “We ontwikkelen schoenen met een eigen stijl en die houden we vast. Het is geen copy paste werk.”

De nieuwste collectie van Blackstone vind je vanaf augustus/september in de winkels. De collectie wisselt twee keer per jaar. Ben jij nieuwsgierig? Ze hebben ook een webshop >


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Blackstone. Meer over Blackstone ontdekken?

Blackstone schoenenwinkels

Zuidpool 3, Gouda

Bekijk meer:schoenenwinkels

Lees ook:

betty blue

Indebuurt werkt mee met…. Chefkok Jolanda van kookatelier Betty Blue

Als redacteur schrijven wij de hele dag artikelen. Hartstikke leuk, maar soms willen we ook weten ho...
Juwelier en Edelsmederij JOS

Watch House gaat verder onder andere naam én opent nieuwe zaak

Op de Lange Tiendeweg treffen we Jos van Beek, Goudse ondernemer en eigenaar van een edelsmederij, r...
politie oefening Gouda

Niet schrikken: politie oefent met extreem geweld bij Cinema Gouda

Op maandag 8 en 15 april 2019 wordt in en rond de Cinema - rond het Jamesplein - een politie oefenin...

adv.