Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terugkijken: bijzonder Gouds huis speelt rol in nieuw programma Wie Woont Waar?

Door Kirsten Spooren 7 januari 2020

Binnenkijken bij andere mensen, we houden ervan. Het nieuwe televisieprogramma van RTL4 is dan ook heerlijk om naar te kijken. In Wie Woont Waar? bezoeken deelnemers elkaars huizen en moeten ze raden wie in welk huis woont. De eerste aflevering was maandag 6 januari en één van de huizen staat in Gouda. 

De woning die ze bezochten staat in de Vlamingstraat en is één van de opvallendste huizen van Gouda. Muren van staal, poppenhoofden als lamp en een futuristische douche: geen doodgewoon huisje, dus. De deelnemers van Wie Woont Waar? bezochten het huis en moesten aan het eind van het programma raden wie er in dat huis woont. Er zijn vier deelnemers en ze bezochten vijf huizen, dat betekent dus dat één huis een fophuis is…

Let op: spoiler alert

Wil jij het programma nog bekijken? Stop dan nu met lezen. Wil je toch verder lezen? Prima, maar we hebben je gewaarschuwd…

Het huis is Gouda is namelijk het fophuis. Het bijzondere huis is van kunstenaar Stellan Aanhane, die verder geen rol had in het programma. Stellan woont er al sinds 1999 en wij interviewden hem eerder over alle bijzondere objecten in zijn huis:

Binnenkijken bij Stellan aan de Vlamingstraat: ‘Ik was eigenlijk niet van plan om hier te gaan wonen’

 

Terugkijken

Ben jij benieuwd naar de uitzending van maandag 6 januari? Je kunt het programma terugkijken via Uitzending gemist of Videoland. Wie Woont Waar? is elke maandag te zien op RTL4 om 21.30 uur.

Lees ook…

Woon jij in de wijk Bloemendaal? Dan zoeken we jou!

Wij zijn altijd ontzettend nieuwsgierig naar hoe Gouda woont en elke week mogen wij binnenkijken in ...
Joyce Otten

Binnenkijken bij Joyce: ‘Onze stijl is een mix tussen retro en nostalgisch’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het w...

adv.