Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Juwelier Jos opent nieuwe winkel: ‘Elke klant die binnenkomt is een inspiratiebron’

Aangeboden door Juwelier Jos 4 augustus 2019

We kennen Jos van Watch House, een van Gouda’s meest bekende juweliers. Afgelopen april veranderde Jos de naam van de zaak naar Juwelier Jos én opende hij een edelsmederij naast de winkel.

“Het was tijd voor een transformatie”, vertelt Jos. “Ik wilde nog meer aandacht kunnen geven aan de klant en een huiselijke sfeer creëren.”

Zithoek, leestafel en reparatiecorner

“Bij bezoek aan de winkel willen we graag dat de klant de rust vindt om met ons naar een passend sieraad op zoek te gaan. De pas verbouwde winkel heeft een zithoek, leestafel en reparatiecorner. Dit geeft de klant ruimte om in alle rust op zoek te gaan naar een sieraad dat echt bij hen past.”

Juwelier JOS onderscheidt zich door ambachtelijke en gepersonaliseerde ontwerpen en sieraden. “Zoveel mensen, zoveel wensen. Dit betekent dat iedere klant een eigen smaak heeft en dus uniek is. Daarom biedt wij klanten zowel bestaande sieraden uit de collectie, als zelf ontworpen sieraden.’’

Wil je dus nét even een iets persoonlijker sieraad, een andere steen of een bepaald patroon of gravure in je sieraad? Stap dan gerust eens binnen op de Lange Tiendeweg 17-1. In de naastgelegen edelsmederij ontwerpt en repareert Jos de sieraden en horloges. “Al je ontwerpprocessen en reparaties in je eigen edelsmederij kunt uitvoeren scheelt dat enorm in tijd en het is nu eenmaal functioneler’’, vertelt Jos.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Het begon in 1980

Jos begon in 1980 als goudsmid. Zeven jaar later werd hij zelfstandig ondernemer met zijn smederij Ribelli. “Dit ging zo goed dat we tien jaar later naar een groter pand moesten. We groeiden binnen no time uit ons jasje”, vertelt Jos. De winkel verhuisde naar de Tiendeweg waar hij ook een atelier begon. “Dit werd zo’n succes. We lieten het echte ambacht zien en dat vonden mensen fantastisch. Ribelli werd Watch House.” En nu is het dus weer tijd voor uitbreiding en verandering.

Tekst gaat verder onder de foto

Als winkelier moet je met je tijd meegaan. Voor Jos betekende dit naast een verbouwing, ook een nieuw logo. “Wat we willen uitstralen is ambacht en vakmanschap. We hebben echt ons best gedaan om dat in het logo terug te laten komen. Strak, maar ook persoonlijk en uniek. We hebben bewust voor twee versies gekozen, omdat de juwelier en de edelsmederij toch wel echt twee verschillende diensten zijn.”

3D printer

Wist je dat ze ook een exacte kopie kunnen maken van een voorwerp? “Je kunt bijvoorbeeld een eerste voetbalschoentje of speen laten maken in de vorm van een bedel of hanger, waardoor je jouw herinnering altijd bij je kunt dragen. De maximale grote van een voorwerp is 15 x 10 x 10 cm. Wij scannen het voorwerp met een speciale scanner en vervolgens wordt het sieraad door middel van een 3D-printer gemaakt.”

Tekst gaat verder onder de foto

Jos aan het werk met 3D printer

Inspiratiebron

Elke klant die de winkel binnenloopt is voor Jos een inspiratiebron. Evenals de verhalen die klanten meebrengen, of mooie plekken waar ze geweest zijn.

“Ik raak zelf ook geïnspireerd door de omgeving en plekken waar ik kom. De Forest Line is een zelf ontworpen sieradenlijn geïnspireerd op het bos en natuurtinten die je daar ziet. Eigenlijk kan alles een inspiratiebron zijn. Ik ben altijd bezig met het ontwerpen van nieuwe sieraden, dat is ook wat dit vak zo ontzettend leuk maakt!”

Tekst gaat verder onder de foto

Juwelier Jos presenteert in de winkel chique en stoere horlogemerken, maar ook sieraden van merken zoals Zinzi, Ania Haije, Rosa di Luca en Josh. In de naastgelegen Edelsmederij op de Tiendeweg worden reparaties aan horloges, klokken en sieraden uitgevoerd.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Juwelier Jos. Meer over Juwelier Jos ontdekken?

Juwelier Jos juweliers

Gesloten09:00 - 21:00

Lange Tiendeweg 17, Gouda

Bekijk meer:juweliers

Lees ook:

Jos van Watch House: ‘Het is zonde om een dierbaar sieraad in een la te laten liggen ‘

Heb jij sieraden van jouw oma, moeder of een ander dierbaar persoon liggen, maar weet je niet zo goe...
Watch House Gouda

Jos van Watch House: ‘wij zijn de enige in Nederland die een exacte kopie van een bestaand voorwerp maken’

Iedereen heeft thuis wel een voorwerp met een bijzondere of speciale herinnering. Denk bijvoorbeeld ...
Watch House Gouda

Jos van Watch House maakt voor jou een unieke trouwring

Al meer dan 30 jaar is Watch House een begrip in het centrum van Gouda. Eigenaar Jos weet na al die ...

adv.