Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Juwelier Jos maakt sieraden met as van overledenen: ‘We kunnen samen een eigen ontwerp maken’

Aangeboden door Juwelier Jos 23 oktober 2019

Sieraden van Memorie zijn niet zomaar sieraden. Jos, eigenaar van Juwelier Jos waar Memorie Sieraden gemaakt en verkocht worden, vindt het belangrijk dat je de assieraden naast jouw eigen sieraden kunt dragen. “Daarom zijn de ringen, hangers, oorbellen, armbanden en colliers ook niet als assieraden te herkennen”, vertelt Jos.

In het atelier in Gouda maken goudsmeden Jos en Peter unieke, elegante en hedendaagse sieraden voor elke dag. “In de winkel hebben we een aparte ruimte waar je in alle rust een sieraad kunt uitkiezen. Terwijl je een kopje koffie of thee drinkt laten we je alle Memorie Sieraden zien.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Juwelier Jos
©Juwelier Jos

Askamer

Maar hoe wordt de as dan in het sieraad verwerkt? “In de meeste sieraden, zoals asringen en ashangers, wordt een askamer gemaakt waar de as in geplaatst wordt. Een askamer is een cilindervormige ruimte die met een mespuntje as of enkele haren gevuld kan worden. Deze askamer wordt afgesloten met een plaat van hetzelfde edelmetaal als het sieraad, wat ervoor zorgt dat de as onzichtbaar wordt. Een zilveren ring wordt dus afgesloten met een zilveren plaat. Maar je kan er ook voor kiezen om de as juist zichtbaar te laten. Dit wordt gedaan door de askamer af te sluiten met acrylhars.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Je kunt er zelfs voor kiezen om aanwezig te zijn bij het plaatsen van de as in het sieraad. “Dit hoeft uiteraard niet, maar kan wel. Je kunt er ook voor kiezen om de as achter te laten in de winkel of het op te sturen. Je krijgt dan een verzendset mee, zodat je de as kosteloos kunt opsturen. Als het sieraad af is krijg je deze en het overgebleven as thuisgestuurd.”

Zelf ontwerpen

Naast de bestaande collectie kun je bij Jos ook zelf een (as)sieraad ontwerpen. “Je kunt een specifieke herinnering of gebeurtenis in een door jouw zelf ontworpen sieraad laten vervaardigen. Zo hebben we laatst een zegelring in samenwerking met een klant als cadeau ontworpen. Het thema hierbij was passie voor de wereldoorlog. In de ring is een afbeelding toegevoegd die in 3D naar voren komt. Het is zo leuk om samen met een klant zo’n proces in te gaan en dan het eindresultaat te zien”, zegt Jos.

Tekst gaat verder onder de foto.

Personaliseren

Je kunt een sieraad ook persoonlijk maken door een vingerafdruk of gravure toe te voegen. “Een gravure kan een naam, datum, symbool of een combinatie van beide zijn. Je kan ook kiezen voor een andere steenkleur, zoals een andere kleur zirkonia, een edelsteen of een briljant.”

Tekst gaat verder onder de foto.

©Juwelier Jos

En niet alleen klanten uit Gouda of Nederland komen naar Juwelier Jos. “Er komen regelmatig klanten uit België en Duitsland om een uniek en persoonlijk gedenksieraad te laten ontwerpen en maken.”

In de winkel en op de website van Juwelier Jos kun je alle assieraden bekijken >>>


Meer over Juwelier Jos ontdekken?

Juwelier Jos juweliers

Gesloten09:00 - 17:00

Lange Tiendeweg 17, Gouda

Bekijk meer:juweliers

Lees ook:

Juwelier Jos

Juwelier Jos opent nieuwe winkel: ‘Elke klant die binnenkomt is een inspiratiebron’

We kennen Jos van Watch House, een van Gouda's meest bekende juweliers. Afgelopen april veranderde J...

Jos viel 60 kilo af: ‘Ik wil nog veel sieraden maken en dat ging niet in dit lichaam’

Jos van Beek is een echte Goudse ondernemer met zijn smederij, sieraden- en horlogereparatieatelier ...
Watch House Gouda

Jos van Watch House maakt voor jou een unieke trouwring

Al meer dan 30 jaar is Watch House een begrip in het centrum van Gouda. Eigenaar Jos weet na al die ...

adv.