Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bianca maakte een carrièreswitch: ‘Ik help mensen nu om tientallen kilo’s af te vallen’

Aangeboden door Cure4Life Reeuwijk 7 juni 2019

Bianca Kessels was teamleider bij drie filialen van een bekende bank, maar tijdens de crisis moest zij noodgedwongen opstappen. “Het heeft ervoor gezorgd dat ik ben gaan doen waar mijn passie ligt, ik help mensen via Cure4Life aan een gezondere leefstijl.”

Bianca helpt mensen dus met het kwijtraken van vaak vele kilo’s, maar wel op een gezonde en verantwoorde manier “Ik ben in 2013 een opleiding gewichtsconsulente gaan volgen, om te kijken of ik dat leuk vond. Ik heb voeding namelijk altijd interessant gevonden. Ik vond het fantastisch en ben daarna nog een studie voor gewichtsconsulente gaan volgen gericht op kinderen.”

‘Hormonen spelen een belangrijke rol bij het afvallen’

Zelf is Bianca ook tien kilo afgevallen. “Ik kwam er toen achter dat hormonen een belangrijke rol spelen in het proces van afvallen. Veel mensen weten dat helemaal niet, dus ben ik ook nog een studie gaan volgen waarbij een gezonde leefstijl en hormonen centraal stonden.” En alsof drie studies nog niet genoeg waren, besloot Bianca er nóg een opleiding achteraan te plakken, genaamd orthomoleculaire darmtherapie.

Toen Bianca Cure4Life tegenkwam op de Gezondheidsbeurs bleken zij dezelfde visie te delen. “We passen goed bij elkaar. Ik ben er om mensen te coachen en te adviseren, Cure4Life biedt de medische adviezen en maakt de gepersonaliseerde programma’s. Maatwerk, dus!”

Tekst gaat verder onder de video

Gezond afvallen

Waarin verschilt Cure4Life met andere diëten? Bianca: “Ten eerste is het geen dieet. Bij Cure4Life doen we niet aan calorieën tellen, jezelf uithongeren of speciale pillen slikken. We weten namelijk dat wondermiddeltjes niet bestaan. Daarom stellen wij liever de vraag: waarom heb je overgewicht?”

‘Jij bent uniek en jouw lichaam ook’

Bianca gaat op zoek naar de oorzaak van overgewicht en die is voor iedereen anders. “Jij bent uniek en jouw lichaam ook. Een algemeen dieet heeft dus helemaal geen zin. Daarom maken we bij Cure4Life een voedingsprogramma dat volledig is afgestemd op jouw situatie.”

Op basis van een uitgebreide vragenlijst, bloed- en urineonderzoek en speekseltest kunnen we de oorzaken van overgewicht en de medische situatie zorgvuldig in kaart brengen. Vervolgens stelt het medisch team van Cure4Life een persoonlijk voedingsprogramma samen. De kracht van het programma zit in de hoeveelheden en combinaties van natuurlijke voeding.

Verandering van leefstijl

Het gaat Bianca niet alleen om het afvallen. “Ik help mensen echt gezonder te worden. Zo heb ik bijvoorbeeld een paar mensen die (bijna) helemaal van hun medicatie af zijn, wel altijd in overleg met hun huisarts. En dat komt allemaal door de verandering in hun leefstijl.”

‘Een gezonde leefstijl en geen jojo-effect’

Afvallen is fijn, maar je wilt natuurlijk een blijvend resultaat. Ook daarin voorziet het programma van Cure4Life. “Tijdens het programma krijg je goed inzicht in welk voedingspatroon voor jou werkt. Wanneer je je streefgewicht bereikt, is het goed mogelijk om de resultaten vast te houden dankzij de stabilisatiefase. Stap voor stap krijgen mijn cliënten weer controle over hun lichaam, in plaats van het lichaam over hen. Een gezonde leefstijl in plaats van het jojo-effect.”

Wil je meer weten over Cure4Life?

Afvallen of een gezond gewicht bereiken is niet vanzelfsprekend en daarom helpt Bianca je graag verder. Wil jij samen op zoek naar de oorzaak van overgewicht en deze vervolgens aanpakken?

Je kunt een gratis consult afnemen bij Cure4Life in Reeuwijk. Tijdens dit vrijblijvende en informatieve consult van 75 minuten krijg je meer informatie over Cure4Life en wat Bianca voor jou kan betekenen.

Handig om te weten: als je aanvullend verzekerd bent, heb je misschien recht op een (gedeeltelijke) vergoeding via jouw zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden voor vergoedingen bij Cure4Life Reeuwijk.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Cure4Life Reeuwijk. Meer over Cure4Life Reeuwijk ontdekken?

Cure4Life Reeuwijk coaches

Op aanvraag

Leeghwaterstraat 3-02, Reeuwijk

Bekijk meer:coaches

Lees ook:

fietsroutes Gouda

tip: 5 x supermooie fietsroutes in en rondom Gouda

Het is lente, en in Nederland springen we dan graag op de (elektrische) fiets. We worden omringd doo...
Het Weegje Gouda natuur favorieten van Eva Gouda

Trek je wandelschoenen aan: 5 x wandelroutes in Gouda voor beginners

Het zonnetje schijnt, het is bijna weekend; geen excuses dus om niét naar buiten te gaan. In en rond...

Filmpje! We volgden een lesje Aerial Yoga bij Petra en waren er letterlijk ondersteboven van

Als redacteur schrijven wij de hele dag artikelen. Hartstikke leuk, maar soms willen we ook weten ho...

adv.