Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met deze 6 tips komt jouw telefoon ongeschonden de vakantie door

Aangeboden door Mobile-Repairs 12 juni 2019

De zomer staat weer voor de deur en dus gaan veel mensen op vakantie. Uiteraard gaat dan je mobiel, en misschien ook wel je tablet mee. Maar wat kun je doen om jouw telefoon of tablet te beschermen tegen zon, warme en water? Dat vroegen wij aan Ronald van der Tuijn van Mobile Repairs.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Maak een back-up

Mobile Repairs Gouda
Foto: indebuurt Gouda

“Zorg dat je een back-up maakt voordat je op vakantie gaat. Vaak is het automatisch geregeld via je Google of Apple account maar check dit van tevoren, want mocht er tijdens de vakantie iets gebeuren dan heb je in ieder geval al je bestanden en contacten nog.”


Meer over Mobile-Repairs ontdekken?

Mobile-Repairs

Geopend12:00 - 17:30

Dubbele Buurt 15, Gouda

Batterij

telefoon vakantie
Foto: Unsplash

 

“Is je batterij nog in orde? Door de hitte van de zon heeft de batterij van je telefoon het zwaar te verduren. Zorg er dan ook voor dat je jouw mobiel niet in de zon laat liggen, dit kan er namelijk voor zorgen dat je batterij gaat uitzetten en in het ergste geval zelfs kan ontbranden. Ben je niet zeker van dat je batterij nog goed is? Kijk in de Google Playstore of in de Appstore naar een app die dit checkt, bijvoorbeeld: Battery Life. Mocht je toch nog twijfelen, wij kunnen het ook voor je doen, dus kom gewoon even langs. Mocht je voor de vakantie je batterij willen laten vervangen, dan kun je dat uiteraard bij Mobile Repairs laten doen.

Ook handig: op vakantie is er niet altijd een stopcontact in de buurt. Denk er dus aan om een PowerBank mee te nemen.

Water

Telefoon op vakantie
Foto: Unsplash

Veel telefoons zijn tegenwoordig waterdicht en kunnen zelfs onderwaterfoto’s maken. Maar heb jij een toestel dat niet waterdicht is, dan loop je tijdens je vakantie meer risico op schade. Valt jouw telefoon in het water, zorg er dan voor dat je zo snel mogelijk naar een reparateur gaat. Wat je in de tussentijd zeker niet moet doen, is proberen de telefoon aan te krijgen; blijf van de knopjes af en probeer zeker niet op te laden. Dit kan alleen maar meer schade aanrichten, water en stroom zijn namelijk echt geen vrienden.

Zand

“Ga je lekker op strandvakantie, zorg dan voor een goed hoesje en een screenprotector. Zand schuurt en zorgt voor krassen op je telefoon en het beeldscherm. Daarnaast kan het in je koptelefoon aansluiting en oplaadaansluiting gaan zitten en schade veroorzaken. Het beste is om je mobiel niet mee te nemen.”

Belangrijke gegevens

telefoon vakantie
Foto: Unsplash

“Heel veel mensen bewaren hun belangrijkste gegevens zoals e-tickets op hun telefoon. Heb je er weleens aan gedacht dat wanneer deze stuk gaat of wordt gestolen, je die gegevens kwijt bent? Wie weet er nu nog een telefoonnummer uit zijn hoofd? Denk er dan ook aan om je belangrijkste gegevens (contacten, reisorganisatie, verzekering) op te schrijven. Hetzelfde geldt voor je reisdocumenten, die wil je echt niet kwijt raken.”

Mobiel internet

telefoon vakantie
Foto: Unsplash

“Ga je binnen Europa op vakantie? Dan kun je gewoon jouw mobiele internet uit je huidige bundel gebruiken, dit kost niks extra’s. Ga je buiten Europa? Dan kunnen er extra (soms hoge) kosten berekend worden. Zet in dat geval roaming uit bij je mobiele instellingen en maak gebruik van Wifi. Check in ieder geval bij je provider wat op jou van toepassing is. Een torenhoge rekening na je vakantie is natuurlijk niet waar je op zit te wachten.”

Lees ook:

Mobile Repairs Gouda

Ronald repareert telefoons: ‘Of ze nu in de wc vallen of overreden worden door een landbouwmachine’

Ronald van der Tuijn (49) is de trotse eigenaar van Mobile Repairs. Samen met zijn vrouw Bianca bego...

Ben jij je telefoon, portemonnee of iets anders verloren? Dit kun je doen

Niets is vervelender dan je telefoon, sleutels of portemonnee verliezen. Zonder direct in paniek te ...

Zoveel boetes zijn er uitgedeeld voor telefoongebruik achter het stuur in Gouda

De politie was in het jaar 2017 druk bezig met boetes uitdelen voor telefoongebruik achter het stuur...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.