Plassen, parkeren en meer praktische info over Koningsnacht 2019 in Gouda

Door Kirsten Spooren 26 april 2019

Ben jij klaar voor Koningsnacht? Het belooft een mooi feestje te worden, vrijdag 26 april. Natuurlijk is het wel zo handig om alle informatie op een rijtje te hebben. Waar kun je parkeren, bijvoorbeeld? En wat doe je als je midden in het feestgedruis staat en opeens gigantisch moet plassen? We hebben deze en meer praktische info over Koningsnacht 2019 in Gouda voor je verzameld.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Koningsnacht in Gouda: hoe kom je er (en hoe kom je weer thuis)?

hart-van-oranje 2018 Gouda Koningsnacht
Foto: Google Maps

Goed, allereerst moet je natuurlijk in het centrum van Gouda zien te komen tijdens Koningsnacht. Daar gebeurt het tenslotte. Er zijn een aantal opties:

  • Kom lopend – dit is eigenlijk gewoon de beste manier.
  • Met de fiets – Je kunt je fiets parkeren in de daarvoor bestemde fietsenstallingen achter de Agnietenkapel of achter de Sint Janskerk. Let op: het is verboden je fiets te parkeren in de straten ‘Achter de Waag’ en ‘Wijdstraat’. Dit zijn belangrijke aanrijdroutes voor het festival. Fietsen die hier geplaatst worden, kunnen worden verwijderd.
  • Met de trein – Plan je route op de website van NS. Stap uit bij station Gouda. Loop naar buiten bij Centrumzijde, richting het Stationsplein. Vanaf daar loop je de straat Vredebest in. Aan het eind van de straat steek je de Kleiwegbrug over richting het centrum. Volg de Kleiweg helemaal tot het einde en je bent er.
  • Met de auto – Je kunt gebruik maken van de parkeergarages of parkeerplekken in de binnenstad. Ga naar de website van gemeente Gouda voor de mogelijkheden en tarieven.

Heb ik een toegangskaartje nodig?

Nee, Hart van Oranje is een gratis festival. Je kunt dus voor noppes naar de muziek luisteren. Wil je ook een drankje drinken? Dan moet je uiteraard wel je portemonnee trekken. Verderop lees je meer over de kosten van een muntje. 

Hoge nood! Plassen tijdens Koningsnacht

kaartje-koningsnacht Gouda 2018 Hart van Oranje
Foto: hvoranje.nl

Bier geeft plezier, maar je gaat er ook van plassen. Natuurlijk kun je in een café naar de wc gaan tijdens Koningsnacht, maar er zijn extra toiletten op de Markt waar je je behoefte kunt doen. Op het kaartje hierboven zie je dat aan de oostkant van het Stadhuis toiletten zullen staan. Klein kanttekening, je moet of halve munt per toiletbezoek betalen of je kunt een bandje kopen voor 1 munt en onbeperkt gebruik maken van het toilet.

Eten en drinken

Op het festival werken ze met breekmunten. Deze kun je bij de kassa bestellen. Eén munt kost € 2,80. Hoe komen ze op dit bedrag? Simpel: dat is de prijs die je gemiddeld betaalt voor een biertje bij de andere horecagelegenheden op de Markt. Voor munten kan zowel worden gepind als contant worden betaald.

Eigen dranken en etenswaren zijn niet toegestaan. Bij constatering hiervan kan je worden gevraagd om deze af te geven aan de beveiliging óf om het festivalterrein te verlaten.

Programma

Ook het programma is bekend. Bekijk hieronder wanneer jouw favoriete artiest speelt:

Koningsnacht 2019 Gouda
Foto: Hart van Oranje

En verder?

Wil je nóg meer lezen over Koningsnacht 2019 in Gouda? Check dan ook deze artikelen:

oranjenacht hart van oranje koningsnacht Gouda 2018

Dit wordt het weer tijdens Koningsnacht in Gouda

Koningsnacht staat voor de deur! Nog heel even en dan kunnen we weer helemaal los gaan tijdens Hart ...
Koningsnacht 2019 Gouda

Koningsnacht 2019: dit kosten de muntjes + het hele programma

Wij hebben er weer zin in, hoor! Een ouderwetse Koningsnacht in Gouda. Het duurt nog eventjes, maar ...
Koningsdag 2019 Gouda

Koningsnacht/dag 2019: alle toffe feestjes in Gouda op een rij

Wat je tijdens Koningsnacht/dag in Gouda gaat doen? Proosten op onze koning, natuurlijk! Trek je moo...
riverdale-festival-gouda-2018

Goudse DJ Freddy Moreira sluit Koningsnacht-festival Hart van Oranje af

De bekende Goudse DJ Freddy Moreira sluit op 26 april Hart van Oranje af. Hij draait van 00.00 tot 0...
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.