Koningsnacht 2019: dit kosten de muntjes + het hele programma

Door Eva van Dantzig 26 april 2019

Wij hebben er weer zin in, hoor! Een ouderwetse Koningsnacht in Gouda. Het duurt nog eventjes, maar wij hebben alvast alles wat je moet weten op een rijtje gezet. Toegang tot het feest is wél gratis, trouwens. 

Het belooft een mooi feestje op de Markt te worden, vrijdag 26 april van 19.00 tot 01.00 uur. Vorig jaar werd voor het eerst het Hart van Oranje festival georganiseerd op de Goudse Markt en dat was een groot succes. Met een groot podium voor de Waag, kunnen we ook dit jaar weer een dansje wagen op het mooiste plein van Nederland. De Markt is gewoon vrij toegankelijk en je kunt op het plein door middel van muntjes een drankje kopen.

Muntverkoop

Tijdens het festival is eigen consumptie niet toegestaan. Je kunt bij de verschillende stands een drankje kopen met munten. Je betaald voor één munt € 2,80. Voor munten kan zowel worden gepind als contant worden betaald.

Bereikbaarheid

Met de trein: Plan je route op de website van NS of in de NS app. Stap uit bij NS-station Gouda. Ga naar buiten bij de Centrumzijde, richting het stationsplein. Vanaf daar loop je de straat Vredebest in. Aan het eind van de straat steek je het bruggetje over richting het centrum. Volg de Kleiweg helemaal tot het einde en je bent er!

Met de fiets: Je kunt je fiets parkeren in de daarvoor bestemde fietsenstallingen achter de Agnietenkapel of achter de Sint Janskerk. Let op: het is verboden je fiets te parkeren in de straten ‘Achter de Waag’ en ‘Wijdstraat’. Dit zijn belangrijke aanrijdroutes voor het festival. Fietsen die hier geplaatst worden, kunnen worden verwijderd.

Met de auto: Je kunt gebruik maken van de parkeergarages of parkeerplekken in de binnenstad. Ga naar de website van Gemeente Gouda voor de mogelijkheden en tarieven. Of bekijk dit handig lijstje:

Alles wat je wilt weten over parkeren in Gouda + dit kost het

Programma

Ook het programma is bekend:

Koningsnacht 2019 Gouda
Foto: Hart van Oranje

Lees ook:

Koningsdag 2019 Gouda

Koningsnacht/dag 2019: alle toffe feestjes in Gouda op een rij

Wat je tijdens Koningsnacht/dag in Gouda gaat doen? Proosten op onze koning, natuurlijk! Trek je moo...
oranjenacht hart van oranje koningsnacht Gouda 2018

Dit wordt het weer tijdens Koningsnacht in Gouda

Koningsnacht staat voor de deur! Nog heel even en dan kunnen we weer helemaal los gaan tijdens Hart ...
Tiendekwartier Midzomermarkt Gouda

Koningsdag 2019: voor het eerst winkels open én een vrijmarkt aan het Tiendekwartier

Voor het eerst zijn bijna alle winkels op de Korte- en Lange Tiendeweg open met Koningsdag. Samen me...

adv.