Hoe vet is dit: we krijgen een popfestival op de Markt tijdens Koningsdag 2019

Door Kirsten Spooren 5 maart 2019

Of we er al zin in hebben? Nou, na het lezen van dit bericht wél! Naast een vette line-up tijdens Koningsnacht, krijgen we ook een heel tof feestje op Koningsdag. Er komt namelijk een popfestival op de Markt. Oh, en de eerste namen zijn ook al bekend. 

In plaats van een muziekprogramma tot 18.00 uur, krijgen we dit jaar dus een festival dat tot 00.00 uur duurt. In totaal zullen er negentien popartiesten en dj’s optreden tussen 13.00 uur en middernacht. Koningsdag op de Markt wordt georganiseerd door Stichting Gouda Festivals in samenwerking met Hart van Oranje, Poppodium So What!, gemeente Gouda en het Oranje Comitée.

Line-up

De eerste artiesten zijn ook al bekend. Niemand minder dan De Likt, Orange Grove en Sured treden op. De overige artiesten worden in aanloop van het festival bekend gemaakt.

De Likt is een Rotterdamse band die in 2013 de titel Beste Muzikant bij de Grote Prijs van Nederland won. De groep is vooral bekend van de nummers Dat Bedoel Ik, Bloed Aan De Muur en Finidi George. 

De Haagse band Orange Grove is vooral bekend geworden door hun album Ganja Rock. Ze hebben onder andere samengewerkt met legendes als King Yellowman, Walshy Fire en Brainpower.

Sured komt uit Utrecht en werd in 2016 uitgeroepen tot ‘de beste singer-songwriter van Utrecht’. Sured speelde in 2017 achtentwintig shows tijdens Popronde 2017, waaronder in Gouda.

Wij kunnen niet wachten tot de overige artiesten bekend worden gemaakt. Blijf indebuurt in de gaten houden voor updates over Koningsnacht en -dag!

Lees ook…

oranjenacht in gouda

Wil je weten: dít wordt de line-up van Hart van Oranje (met o.a. Mr. Polska)

Het duurt nog even, maar de line-up van Hart van Oranje (a.k.a. Oranjenacht) is nu al bekend. Nieman...

Zak maar lekker door! Def Rhymz komt naar Hart van Oranje in Gouda

Het programma voor festival Hart van Oranje is bijna compleet. Eerder meldden we al dat Mr. Polska k...
koningsdag 2018 in gouda

Video: zó vierde Gouda Koningsdag 2018

Koningsdag 2018 is een feit! Wat was het weer ouderwets gezellig en druk. Op de vrijmarkt op de Raam...

Nieuwsbrief

We willen je graag op de hoogte houden van alle leuke verhalen uit Gouda. Maar iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen voorkeur. Kies daarom de nieuwsbrief variant(en) die het beste bij jou past en wij zorgen dat je niets meer mist!

adv.