Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handig: dit is dé ultieme route om te lopen tijdens Koningsdag in Gouda

Door Kirsten Spooren 19 april 2019

Koningsdag is natuurlijk hét feest van het jaar. Ook Gouda kleurt 27 april oranje en mensen, wat is er toch een hoop te doen. Wil jij niks missen van alle activiteiten, optredens en kraampjes in de binnenstad? Dan hebben wij de ultieme route om te lopen voor je uitgedacht:

Start: De Raam

Begin aan de kop van De Raam, richting de Bogen. Hier vind je de grootste vrijmarkt van Gouda, verschillende eetkraampjes en optredens. Wanneer je de Vlamingstraat inloopt, kun je meteen het muziekfestival van de Garenspinnerij meepikken op je route. Loop vervolgens De Raam helemaal uit, rinchting de Hoge Gouwe. Nu komt er even een stukje met ‘niks’, tot je bij de Nieuwehaven aankomt.

Kinderbraderie Nieuwehaven

Op de Nieuwehaven vind je de kinderbraderie. De meeste kraampjes vind je aan de (gezien de looprichting) linkerkant van de straat. Loop de Nieuwehaven vervolgens uit richting de Kleiweg. Op de Kleiweg zelf gebeurt niet veel, maar de winkels zijn wel open. Sla vervolgens de Sint Anthoniestraat in en loop naar de Zeugstraat. Hier is het ook vrij rustig qua activiteiten, maar de winkels zijn gewoon open.

Kraampjes Tiendekwartier

Dit jaar vind je ook kraampjes op de Lange en Korte Tiendeweg, dus hartstikke leuk om daar ook even heen te lopen. Vanaf de Tiendeweg kun je richting de Markt lopen, waar allerlei activiteiten plaatsvinden en zelfs een popfestival. Je kunt hier blijven hangen, maar je kunt ook even doorlopen naar de Korte en Lange Groenedaal.

Zelf deze route lopen? Hieronder vind je het kaartje:

Lees ook…

Koningsnacht 2019 Gouda

Koningsnacht 2019: dit kosten de muntjes + het hele programma

Wij hebben er weer zin in, hoor! Een ouderwetse Koningsnacht in Gouda. Het duurt nog eventjes, maar ...
oranjenacht hart van oranje koningsnacht Gouda 2018

Dit wordt het weer tijdens Koningsnacht in Gouda

Koningsnacht staat voor de deur! Nog heel even en dan kunnen we weer helemaal los gaan tijdens Hart ...
Koningsdag 2019 Gouda

Koningsnacht/dag 2019: alle toffe feestjes in Gouda op een rij

Wat je tijdens Koningsnacht/dag in Gouda gaat doen? Proosten op onze koning, natuurlijk! Trek je moo...

adv.