Kaarsjesavond 2018 in Gouda: deze nieuwe routes kun je lopen

Door Kirsten Spooren 6 december 2018

De kerstverlichting hangt in de binnenstad en de kerstboom is onderweg. Nog maar iets langer dan een week, en dan is het Kaarsjesavond in Gouda. Natuurlijk is het moment suprême de ontsteking van de lichtjes in de boom, maar er gebeurt vrijdag 14 december veel meer. Nieuw dit jaar zijn de diverse routes die je kunt lopen met verschillende optredens en activiteiten. We lichten ze even voor je uit:

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Klassiek- en Korenroute (rood)

Hou jij van klassieke muziek? Dan is deze route iets voor jou. De route loopt langs vier locaties: de Christelijk Gereformeerde Kerk, de Oud-Katholieke kerk, Sint Joostkapel en de Agnietenkapel. Bij elke locatie start het programma om 14.30 t/m 22.00 uur en kun je genieten van muziek van onder andere Henny Brink, De Goudse Fraters, Coro d’Oro en Switches.

Bekijk hier het hele programma van de Klassiek- en Korenroute >>>

Dichters- en Kunstroute (paars)

Poëziehelden en kunstenaars opgelet, dit is een route voor jullie. De Dichters- en Kunstroute loopt langs zeven locaties: Galerie Honingen, Jaruzalemkapel, Museum Gouda, Blomatelier, Galerie de Hollandsche Maagd, Theodorusstichting en Galerie Montulet. Hier kin je onder andere genieten van LichtKunstGouda, Music Unlimited, Fashion Floral Design, Yvet Jody en Casa della Poesia. De meeste activiteiten op deze route starten om 11.00 uur en eindigen rond 22.00 uur.

Bekijk hier het hele programma van de Dichters- en Kunstroute >>>

Theaterroute (groen)

Acteurs in de dop en theaterliefhebbers; deze is voor jullie. De Theaterroute loopt van De Chocoladefabriek naar de Vroesentuin, Kleischuur, Museumhaven, Kleintheater Zwaan en Museumhavencafé IJsselhuys. Op deze route kun je onder andere genieten van Popkoor Out of the Blue, verhalen van Peter Lems en Cor Verkade, Scrooge in 10 minuten en live muziek van Henk Smit Songs4U. Het programma begint om 09.00 uur bij de Chocoladefabriek en gaat door tot 23.00 uur.

Bekijk hier het hele programma van de Theaterroute >>>

Poproute (geel)

De gele route barst van de muziekoptredens. Bij vijf verschillende locaties kun je genieten van diverse optredens. De route loopt langs de Spieringstraat, Music Art Centre Gouda Studio’s, Sociëteit Concordia, De Visbanken en LF Gouda. Hier kun je kijken naar optredens van onder andere TINA, Different Roads, Déjà Vu, de Goudse Saxofoonschool en Dewi Schouten. Het programma van de route start om 12.00 uur bij Gouda Studio’s en eindigt rond 00.00 uur.

Bekijk hier het hele programma van de Poproute >>>

Jeugdroute (blauw)

Leuk voor de kiddo’s. De jeugdroute loopt langs vijf verschillende locaties in de binnenstad: het Tiendekwartier, Hofje van Jongkind, Kleiweg, Nieuwehaven en Cultuurhuis Garenspinnerij. Hier kun je genieten van onder andere Saxy4, kerstmuziek van de leerlingen van de Garenspinnerij, Kinderkoor van de Casimirschool en jeugdtheaterkoor Mirakel. Het eerste onderdeel van het programma start om 16.00 uur en het laatste optreden eindigt om 22.00 uur.

Bekijk hier het hele programma van de Jeugdroute >>>

Lees ook:

programma kaarsjesavond gouda

Sta je al te trappelen? Dit is het programma van Kaarsjesavond 2018

Sinterklaas is nog maar nét in het land en we kijken nu alweer uit naar het volgende evenement: Kaar...
Gouda Kaarslicht Kaarsjesavond 2017

Kaarsjesavond 2018 niet op televisie, maar wel live op Facebook bij indebuurt Gouda

Helaas wordt dit jaar de ceremonie bij de boom niet live uitgezonden door Omroep West. Maar niet get...
Gouda bij Kaarslicht Kaarsjesavond 2017

Deze restaurants hebben een speciaal menu tijdens Kaarsjesavond 2018

Wil jij dit jaar naar Kaarsjesavond in Gouda? Dan moet je op tijd vertrekken, want het wordt druk. W...

7 redenen waarom we nu al zin hebben in Kaarsjesavond 2018 in Gouda

Dit jaar zal Gouda bij Kaarslicht, ook wel kaarsjesavond genoemd in Gouda op vrijdag 14 december pla...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.