Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meezingen met foute kerstnummers: de Schouwburg is dé plek tijdens Kaarsjesavond

Aangeboden door De Goudse Schouwburg 10 december 2019

Tijdens Kaarsjesavond is De Goudse Schouwburg the place to be. Je kunt er namelijk luisteren naar het traditionele openingsconcert, Goudse muzikale talenten aanmoedigen in het theatercafé, enthousiast meezingen met jouw favoriete kerstsong tijdens de sing-a-long of een dansje wagen tijdens de winterse afterparty!

Voor het eerst maakt De Goudse Schouwburg dit jaar deel uit van Gouda bij Kaarslicht en het is direct één van de hoofdlocaties van het populaire evenement. Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen? Dat vroegen we aan Nicky van Rossum, programmeur bij De Goudse Schouwburg.

Het podium van de stad

“Onze missie is echt dat we het podium van de stad willen zijn”, vertelt Nicky. “Toen Tineke Maas – directeur van de schouwburg – en ik hier vorig jaar kwamen, bezochten we samen Gouda bij Kaarslicht. We zagen toen dat dit echt hét evenement van Gouda is en we hier als schouwburg deel van moeten uitmaken. Toen we dit uitspraken bij de organisatie begonnen ze direct over het openingsconcert. Beter kon niet!”

Het programma is goed gevuld. “Ja, leuk hè! We hebben met z’n allen een grote brainstormsessie gehouden en daar kwamen superleuke ideeën uit. De sing-a-long was er daar één van. Heerlijk lijkt me dat, keihard meezingen met foute kerstnummers”, zegt Nicky lachend. “We vonden het vooral belangrijk om iets te organiseren wat ook leuk is voor jongeren. Niet alleen klassieke muziek, maar gave bands, jonge talenten en een leuke afterparty.”

Praktische informatie

Op vrijdag 13 december is de schouwburg zowel ’s middags als ’s avonds geopend. Om 14.00 uur start de feestelijk dag met het openingsconcert in de Grote zaal met optredens van Goudse harmonie Caecilia, diverse solisten, Flexible Sound, de Junior Stadsdichter en Elise Mannah. Daarna zijn er in beide zalen toffe optredens te zien. De Goudse Popschool presenteert haar talentvolle bands, zo uit de oefenruimte op het podium van de schouwburg. En ja, ze spelen allemaal een eigen versie van één van de bekende kerstsongs. En entree is gratis!

Dit is het volledige programma van De Goudse Schouwburg tijdens Kaarsjesavond:

14.00 – 15.00 uur: openingsconcert
15.00 – 18.00 uur:
musicaloptredens van Aïda en Shrek door drie solisten en Iris Performing Arts
15.30 – 18.15 uur: kerst evergreens door leerlingen van de Goudse Popschool
15.45 – 16.30 uur: reprise van het openingsconcert
17.15 – 18.00 uur: Gouds Jong Vocaal onder leiding van Daniëlle van Laar
20.00 – 21.00 uur: COOL Talent
21.00 – 22.00 uur: X-MAS Sing-a-long door De Goudse Schouwburg in samenwerking met John de Heij Theaterproducties en COOL Talent.
22.00 – 0.00 uur: X-MAS Afterparty met DJ Seb

Het Theatercafé is van 14.00 tot 0.00 uur geopend en uiteraard zorgt De Goudse Schouwburg voor heerlijke drankjes en versnaperingen. Iedereen is welkom om met elkaar het mooiste Goudse feest van het jaar te komen vieren.


Meer over De Goudse Schouwburg ontdekken?

De Goudse Schouwburg theaters

Boelekade 67, Gouda

Bekijk meer:theaters

Lees ook:

kaarsjesavond 2019

Kaarsjesavond 2019: programma, parkeren en andere praktische informatie

Wat een feest, aanstaande vrijdag 13 december 2019 is het Kaarsjesavond. De hele dag vinden er diver...

adv.