Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen paniek! Dit kun je doen tijdens Kaarsjesavond als het regent

Door Eva van Dantzig 13 december 2019

Oké, het regent, maar hoe erg is dat eigenlijk? Met een beetje geluk is het tijdens de ceremonie bij de boom droog en tot die tijd is er genoeg leuks te doen waarvoor je niet buiten hoeft te staan. Wij geven je tips.

Kaarsjesavond draait natuurlijk om het moment bij de boom, maar de gehele dag zijn er activiteiten in de binnenstad. Vanaf 11.00 uur kun je al terecht in de Sint Janskerk voor de Winterfair, een knusse kerstmarkt die ook nog op zaterdag te bezoeken is. Lekker warm én droog!

Goudse Schouwburg

De dag begint officieel om 14.00 uur bij de Goudse Schouwburg, waar het openingsconcert plaatsvindt. Na het openingsconcert is er ook nog van alles te doen. Je kunt Goudse muzikale talenten aanmoedigen in het theatercafé, enthousiast meezingen met jouw favoriete kerstsong tijdens de sing-a-long of een dansje wagen tijdens de winterse afterparty!

Garenspinnerij

Bij de Garenspinnerij organiseren ze deze avond samen met het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, StudioGonz en de Julianaschool een MiniCultuurFestival. Doe mee met karaoke, dans op de plaatjes van de dj en geniet van theater, beeldende kunst en muziek. Om 20.00 uur wordt gezamenlijk de KunstKerstboom ontstoken.

Routes + paraplu

Door de gehele binnenstad worden evenementen en concerten georganiseerd en je kunt verschillende themaroutes lopen, zoals een theaterroute en een poproute. Wel handig om tijdens de wandelingetjes naar de locaties een paraplu mee te nemen. Bekijk hier alle routes >>>

Het moment supreme

De ceremonie bij de boom begint om 18.30 uur met een samenzang. Om 19.00 uur begint het officiële gedeelte en dit duurt ongeveer 45 tot 50 minuten. Rond 20.00 uur worden de lichtjes in de boom ontstoken. Bekijk hier het gehele programma >>>

Om zeker te zijn van een goed plekje, kun je het beste zo vroeg mogelijk bij de boom staan. Wij raden aan om een half uur voor de officiële start aanwezig te zijn, mocht je vooraan willen staan. Dit zijn de beste plekken om te staan. Er kunnen geen plekken gereserveerd worden, tenzij je een fysieke beperking hebt. Vlakbij de boom bevinden zich namelijk maximaal tien rolstoelplekken met maximaal één begeleider. Je kunt je hiervoor aanmelden via [email protected] of via telefoon 0182-140182. Houd er wel rekening mee dat er mogelijk geen plekken meer beschikbaar zijn.

Thuis live de ceremonie volgen

Is het voor jou écht te koud en nat vandaag, niet getreurd. Je kunt de ceremonie vanaf de bank onder een dekentje gewoon live volgen. Wij zenden namelijk vanaf 19.00 uur LIVE uit via Facebook én Instagram.

Alle informatie over Gouda bij Kaarslicht 2019 vind je hier:

kaarsjesavond 2019

Kaarsjesavond 2019: programma, parkeren en andere praktische informatie

Wat een feest, aanstaande vrijdag 13 december 2019 is het Kaarsjesavond. De hele dag vinden er diver...

adv.