Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor in de agenda: op deze datum vieren we Kaarsjesavond 2019

Door Kirsten Spooren 14 november 2019

Sinterklaas is nog niet in het land, maar wij kijken al uit naar Gouda bij Kaarslicht, oftewel Kaarsjesavond. Op vrijdag 13 december 2019 worden de lichtjes in de boom weer aangestoken en luidden we officieel de kerst in. Zet deze datum dus maar alvast in de agenda!

Tegenwoordig wordt het evenement ieder jaar door ruim 20.000 mensen bezocht. De dag begint met de WinterFair in de kerk en overal in de binnenstad vinden er optredens en activiteiten plaats. Het lijkt wel alsof er elk jaar meer en meer activiteiten plaatsvinden tijdens Gouda bij Kaarslicht. Het evenement wordt ook steeds grootser gevierd.

Dit was vroeger wel even anders: eigenlijk had je alleen de ceremonie rondom de boom en het branden van de kaarsen. Bij de eerste editie waren er ‘maar’ enkele honderden mensen aanwezig. Door de jaren heen wordt het feest steeds populairder en zelfs koningin Beatrix kwam op bezoek in 1980 en 2005. In 1988 bezochten zelfs 40.000 mensen Kaarsjesavond.

Lange tijd was het de traditie om Kaarsjesavond op dinsdag te vieren, maar sinds 2013 vieren we het op de tweede vrijdag van december. Waarom dit zo is lees je hier >>>

Meer weten over Kaarsjesavond? Check ook dit:

Mysterie: wat vieren we nou eigenlijk met Kaarsjesavond?

Vrijdag 13 december vieren we de 64ste editie van Gouda bij kaarslicht, beter bekend als Kaarsjesavo...

Diner, glühwein en hippe oorwarmers: maak kans op het ultieme Kaarsjesavond-pakket

Pssst, heb je al gezien dat we een hele vette winactie hebben? We geven een ultiem Kaarsjesavond-ver...

adv.