Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wist jij dat? Deze bekende Nederlanders wonen of komen uit Gouda

Door Sharmila de Groot 29 november 2019

In ons land kennen wij veel bekende Nederlanders. Maar wist jij dat velen van hen gewoon uit Gouda komen? In dit artikel lichten we beroemdheden uit die geboren zijn, gewoond hebben of gewoon wonen in Gouda. Want wat zijn we trots!

Pagina 1/15
⟵ swipe swipe ⟶

Marieke Elsinga

Marieke Elsinga Gouda Televisier Talent Award 2017 genomineerd
Foto: ANP

De geboren Goudse werd bekend als sidekick van RTL Late Night. Na het presenteren van RTL Boulevard werd ze radio-DJ bij Q-Music en kennen wij haar nu allemaal van het radioprogramma ‘Mattie en Marieke’ dat ze presenteert met Mattie Valk.

Jort Kelder

bekende Gouwenaars
Foto: ANP

Jort staat, naast zijn streepjes-overhemden, bretels en broeken op ‘hoog water’, bekend om zijn scherpe uitspraken. Zo noemde hij Bram Moszkowicz en Willem Holleeder ‘maffiamaatjes’. Ook werkt Jort bij de Quote als adviseur en heeft hij een relatie gehad met BN’er Lauren Verster.

Oscar Aerts

bekende Gouwenaars
Foto: ANP

Oscar heeft menig vrouwenhart gestolen met zijn rol in Gooische Vrouwen de film. Maar vooral met zijn rol als Vincent in Goede tijden, slechte tijden werd Oscar bekend én populair. Ook deed hij is 2015 mee aan het programma Expeditie Robbinson waar hij in de finale stond tegen Amara Onwuka en Anna Speller.

Jamai Loman

©ANP

Hij is dan wel opgegroeid in Schoonhoven, toch is Jamai geboren in Gouda. Hij werd bekend door het Programma Idols waarbij hij tegen Jim Bakkum in de finale stond en won. Nu schrijft hij nog steeds muziek en speelt hij zo nu en dan in musicals.

Sven van Beek

Sven van Beek
Foto: Supporterswereld

Een geboren talent uit onze eigen stad. Sven begon als voetballertje bij SV Donk maar speelt nu al jaren bij Feyenoord. De verdediger heeft nog een contract tot 2021 dus we gaan hem hier hopelijk voorlopig nog zien.

Sven van Beek favorieten Gouda

Leuk volgens Sven van Beek: ‘Hier bracht ik mijn eerste voetbaljaren door’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in de stad leeft, kent vaak de allerleukste plekken. D...

Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman Luizenmoeder Gouda
Foto: ANP

Jennifer is met name doorgebroken door de televisieserie De Luizenmoeder. In de serie speelt Jennifer de pas gescheiden Hannah die zich in een wereld stort die zich afspeelt op het schoolplein. Ook kun je Jennifer kennen van haar rol als Juul in de serie Zomer in Zeeland of van de film Mannen van Mars.

Kim Holland

bekende Gouwenaars
Foto: ANP

Ja, of we hier heel trots op moeten zijn, dat mag je zelf invullen. Kim werd op 22 mei 1969 geboren in Gouda. We kennen haar als ‘actrice’ in erotische films. Eind 2015 richtte Kim een eigen coachingspraktijk op.

Bertha Verbeek

Gouwenaar Bertha Verbeek Gouda
Foto: Facebook Bertha Verbeek

Onze eigen Bertha Verbeek mag natuurlijk niet ontbreken in de lijstje. Bertha Verbeek kun je kennen als zangeres, van de beroemde en beruchte bloemenkraam of als ambassadeur van Roze Zaterdag in Gouda. Ze deed in 2010 mee aan het programma Popstars en onlangs aan het programma Topper Gezocht.

Hind Laroussi

©ANP

De zangeres groeide op in Gouda en ging in haar jeugd naar het St. Antonius College. Hind werd bekend van haar deelname aan de eerste editie van Idols, waar ze het tot de halve finale schopte. Hind is later vanwege haar toenmalige vriend in Los Angeles gaan wonen. Daar is ze gaan proberen door te breken in Amerika. Nadat Los Angeles niet helemaal beviel woont ze tegenwoordig in Beverly Hills.

Handsome Poets

handsome poets
© HP van Velthoven

De Goudse band kreeg door het bummer ‘Blinded’ die ze hadden opgenomen voor de film ‘Chance’ veel publiciteit. Waardoor hun volgende hit Dance de 3FM Megahit werd. Nu zijn ze onder andere bekend van hun nummer ‘Sky on Fire‘.

Tania Kross

kaarjesavond 2018
Foto: Marianka Peters

Ook al is ze geboren in Curaçao, Tania is een echte Gouwenaar. De mezzosopraan met de stem van een nachtegaal heeft sinds 2006 een eigen festival in museum Gouda genaamd: ‘Krossin’Gouda‘. In 2017 deed ze mee aan het televisieprogramma ‘Beste zangers’ en onlangs werd ze de grote winnaar van ‘The Masked Singer’.

tania kross

Goudse Tania Kross wint als robot het tv-programma The Masked Singer

In het tv-programma The Masked Singer, traden bekende Nederlandse artiesten in vermomming op. Een ju...

Esmee van Kampen

esmee van kampen
Foto: ANP

Ze is altijd vrolijk en heeft een grote lach. Esmee komt uit Capelle aan den Ijssel maar is vanwege haar liefde voor Gouda naar onze mooie stad verhuisd. Haar carrière begon met haar rol als Tracy Turnblad van de musical Hairspray, hiermee was ze de jongste musical hoofdrolspeler ooit. Maar hoe kennen wij Esmee? Ze werd voor ons bekend door de beroemde PLUS-reclames.

Ed de Goeij

voetballers uit gouda
Waalwijk fotopersdag. Ed de Goeij zit in de voorste rij van links. | ANP

Wij in Gouda hebben nog een hele bekende keeper. Ed de Goey begon bij de jeugd in Olympia. Hij werd zo goed dat hij bij Sparta ging spelen en ging vervolgens naar Feyenoord, waar hij vier keer de KNVB beker won. Hij is daarna zelfs naar Chelsea gegaan. Sinds 2015 geeft hij keeperstraining bij de jeugd van ADO Den Haag.

Spacekees


Misschien ken je Spacekees toen hij bekend werd in de jaren 90. Wist je dat hij is geboren in Gouda? Hij staat om zijn ‘bijzondere’ muziek maar stiekem vinden we het allemaal wel erg grappig.

Lees ook:

7 x deze Gouwenaars zijn jong én hebben een eigen zaak

De afgelopen jaren hebben we flink wat jonge ondernemers ontmoet en geïnterviewd. Zij bewijzen dat l...

6 x aan deze Gouwenaars danken wij onze straatnamen

Soms loop je door een straat en denk je: hé, waarom heet deze straat eigenlijk zo? Veel straten in G...

Dit is waarom sommige Goudse winkels niet meedoen aan Black Friday

Wie vandaag door de binnenstad van Gouda loopt, ontkomt er bijna niet aan: het is Black Friday. Deze...
Pagina 1/15
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gouwenaars

adv.