Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We zien dubbel! 5 x deze leuke tweelingen komen uit Gouda

Door Kirsten Spooren 8 november 2019

Ieder jaar worden er ongeveer 2.500 tweelingen geboren in Nederland. Dat feitje maakte ons nieuwsgierig naar Goudse tweelingen, dus plaatsten we een oproepje. We kregen zovéél leuke verhalen en foto’s in onze mailbox! Zijn zij echt zo onafscheidelijk als de meeste mensen denken? Worden ze regelmatig door elkaar gehaald? Kortom: is twinning echt winning?

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Roos en Julia (17 jaar)

© Roos Langeveld

Roos en Julia Langeveld zijn eeneiige tweelingzussen. “We vinden het niet per se superleuk om tweeling te zijn, maar zijn wel heel blij met de speciale band die we hebben. We voelen elkaar gewoon echt goed aan en hoeven elkaar alleen maar aan te kijken en dan snappen we van elkaar wat we bedoelen”, vertelt Roos.

“We worden heel vaak door de war gehaald en dit vinden we persoonlijk wat minder. We kunnen er wel veel traktaties door binnenslepen, dus we profiteren er ook wel van. Op de foto zie je ons op ons eindgala van de middelbare school. We hadden hier los van elkaar(!) bijna precies dezelfde jurk, in dezelfde kleur, met hetzelfde ceintuurtje uitgekozen. En dit is op onze tiende verjaardag ook al een keer gebeurd! Wat ons betreft heel bijzonder.”

“Er is geen band zo sterk als die van ons en we weten echt alles van elkaar. Wij denken dat mensen die geen tweeling zijn, nooit zo’n sterke band zullen ervaren als die van een tweelingzus (of broer.)”

Olga en Marika (68) jaar

© Olga Reimus

Olga en Marika Reimus zijn heel verschillend, maar vooral heel hecht: “De één is een actieve duizenpoot, de ander een huiselijke boekenworm”, vertelt Olga. “We vullen elkaar aan en kunnen elkaar soms ook achter het behang plakken, maar dat is zelden.”

“Toen de één van Leusden naar Gouda verhuisde, volgde de ander. We delen onze mannen, kinderen en kleinkinderen: kleindochter Lizzy heeft twee oma’s. We worden regelmatig verwisseld, wat komische situaties oplevert.”

Ian en Quint (12 jaar)

© Esther van Delft

Deze twee Goudse heren worden zelfs door hun opa door elkaar gehaald! “Op school en bij voetbal haalt iedereen ons altijd door elkaar”, vertellen de jongens. “Zelfs onze opa ziet het na 12 jaar nog niet als we samen zijn. We hebben op 1 april een keer van klas gewisseld en het duurde even voordat de juffen het doorhadden. We hadden ook van kleding en bril gewisseld.”

“We doen veel dingen samen, maar onze ouders hebben ons wel als twee ‘losse’ kinderen opgevoed. Hierdoor hebben we wel echt ons eigen karakter en vinden we veel hetzelfde leuk, maar we hebben ook zeker onze eigen dingen die we leuk vinden en doen.”

Vincent en Victor (29 jaar)

© Vincent de Jong

Vincent en Victor de Jong zijn een eeneiige tweeling, geboren en getogen in Gouda. “We vinden het bijzonder om een tweeling te zijn, want je hebt een dubbelganger”, legt Vincent uit. “Uiteraard worden wij door redelijk onbekende personen door elkaar gehaald, maar door familie en vrienden niet meer.”

“We zijn het niet altijd met elkaar eens, maar we zijn wel vaak twee handen op één buik. We zien elkaar bijna dagelijks.”

Inara en Oumnia (10 jaar)

© H. Salhi – Tighedouini

Deze leuke twee-eiige tweeling heten Inara en Oumnia. “Oumnia is twee centimeter langer en één kilo zwaarder, maar Inara is drie minuten ouder. Ze ruziën en kibbelen absoluut als andere zussen, maar zodra het ritme van de muziek begint, dansen of zingen ze exact gelijk.”

“Negen van de tien keer hebben ze ook allebei de griep te pakken. Ze zitten ook niet bij elkaar in de klas, maar op één of andere manier treffen ze elkaar altijd op hetzelfde moment op het toilet. Hoe dan? Dat vragen de docenten zich ook af. Ook op toetsen kunnen de antwoorden identiek zijn.”

Lees ook:

Hip, duurzaam en supergroen: Goudse Corinne (52) is bezig een Voedselbos te planten

De natuur, het milieu, onze aarde en het klimaat. Er is de laatste tijd veel om te doen. Er komen st...
tania kross

Goudse Tania Kross wint als robot het tv-programma The Masked Singer

In het tv-programma The Masked Singer, traden bekende Nederlandse artiesten in vermomming op. Een ju...

Anne over haar Gouda: ‘Eindelijk is er een lekkere take away in Gouda’

De beste tips komen van de locals. Want wie in een stad leeft, weet de allerleukste plekken. Deze we...
Sterk in de Keuken

Michael en Daniël maken kookboek met Gouds tintje: ‘Het zijn geen truttige recepten’

Mini cheeseburgers, homemade snickers en Pizza Nachos... krijg je al honger? Dit is nog maar een kle...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gouwenaars

adv.