Verhuisd voor de liefde: Marloes (31) en Niels (31) werden gekoppeld door zijn beste vriend

Door Kirsten Spooren 7 februari 2019

Ah, de liefde. Heerlijk wegzwijmelen bij mooie verhalen met een happy ending. Omdat we erg vrolijk worden van romantische verhalen, hebben we een nieuwe rubriek in het leven geroepen. Elke week lees je op indebuurt de beste love stories van nieuwbakken Gouwenaars die voor de liefde naar onze kaasstad zijn verhuisd. Zoals Marloes, die nog maar twee maanden in het Goudse woont: “Ik moet nu mijn leven hier gaan opbouwen.”

Dolverliefd worden op een Gouwenaar, dat overkwam de Twentse Marloes. Ze verhuisde twee maanden geleden naar onze kaasstad om daar samen met Niels te gaan wonen. “We hebben zelfs een huis gekocht”, vertelt Marloes. “We wonen nu samen aan de Wilhelminastraat, want ik wilde wel in de binnenstad van Gouda wonen”, vult Niels aan.

Gekoppeld

Veel mensen ontmoeten de liefde van hun leven op de werkvloer, maar bij Marloes ging het net even anders. Ze werkte samen met de beste vriend van Niels. “Reinier en ik waren collega’s en hij liet weleens een foto zien van zijn beste vriend. Leuke jongen, dacht ik toen nog. Niels had toen een vriendin, dus ik dacht er verder niet over na. Tot het uitging en Reinier ons probeerde te koppelen.”

‘We hadden nogal impulsief besloten om dit te doen’

“Op een festival kreeg ik een foto van Reinier opgestuurd waar Niels ook opstond. We hebben toen een paar keer heen en weer geappt. Bleek later dat ik al de hele tijd met Niels aan het appen was”, vertelt Marloes verder. “We hebben toen nummers uitgewisseld en zijn verder gaan appen.”

Kleine mannen en grote vrouwen

“Onze eerste date was twee weken later”, vertelt Niels. “Het was wel spannend, want ik wist niet hoe lang Marloes zou zijn. Ik hou niet zo van grote vrouwen.” Marloes lacht: “En ik niet van kleine mannen, dus ik was best zenuwachtig. Ook omdat de date plaatsvond bij Jumpsquare en ik geen make-up op had. We hadden nogal impulsief besloten om dit te doen.”

Gelukkig viel het mee en was er een klik. “Die was er eigenlijk tijdens het appen al. Twee dagen later zijn we meteen op een tweede date gegaan, dit keer sushi in Rotterdam”, zegt Niels. “We wilden allebei niet dat er een einde aan de avond kwam.”

Tekst gaat verder onder de foto.

verhuisd voor de liefde gouda
Marloes en Niels © indebuurt Gouda

Verhuizing

Marloes woonde op dat moment in Utrecht. “We bleven veel bij elkaar slapen, dus de stap om samen te gaan wonen was snel gemaakt”, vertelt Marloes. “Ik had een koophuis in Utrecht, maar dat was veel te klein. Zeker met oog op de toekomst.”

“Ik kom uit Gouda en wilde graag in de binnenstad wonen”, zegt Niels. “Al had ik ook zo naar Utrecht kunnen verhuizen, hoor. Ik heb ook tijdelijk bij Marloes gewoond terwijl we op huizenjacht waren. We hebben veel huizen bekeken, maar werden elke keer afgewezen. We werden er moedeloos van en dus besloten we tijdelijk te stoppen met zoeken.”

‘Nog voor Marloes het huis had gezien, deed ik een bod’

Ze spraken af om niet meer op Funda te kijken, maar na een tijdje werden ze toch weer nieuwsgierig. “Ik ging toch stiekem kijken en kwam toen het huis aan de Wilhelminastraat tegen. Toevallig zat Niels dat huis ook net op dat moment te bekijken, dus we hebben snel een afspraak gemaakt. Ik zat alleen in het buitenland, dus kon niet bij de bezichtiging zijn.” Niels: “Nog voor Marloes het huis had gezien, deed ik een bod. Het huis werd van ons.”

Gouda

“Ik vind Gouda een hele fijne stad om te wonen”, zegt Marloes. “Het is nog wel even wennen, maar je hebt hier veel leuke winkeltjes en aardige mensen. Ik mis wel een beetje mijn beste vriendin uit Utrecht. Niet dat het ver is naar Utrecht, maar even snel een half uurtje meeten voor een kop koffie zit er niet in. Ik moet nu hier mijn leven gaan opbouwen.

Help! Ik ben ook verliefd geworden op een Gouwenaar…

Ben jij verhuisd voor de liefde naar Gouda en vinden jullie het leuk om hierover te vertellen? Mail dan naar [email protected]! Oh, en heb je dit al gelezen:

verhuisd voor de liefde

Verhuisd voor de liefde: Jurriaan (42) verliet voor Andréa (46) zijn geliefde Rotterdam

Ah, de liefde. Heerlijk wegzwijmelen bij mooie verhalen met een happy ending. Omdat we erg vrolijk w...

Meer over

Gouwenaars

adv.