Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuisd voor de liefde: Marcel (44) vroeg Nelly (32) na een maand al ten huwelijk

Door Kirsten Spooren 15 augustus 2019

Heerlijk wegzwijmelen bij mooie verhalen met een happy ending. Omdat we erg vrolijk worden van romantische verhalen, lees je elke twee weken op indebuurt de beste love stories van nieuwbakken Gouwenaars die voor de liefde naar onze kaasstad zijn verhuisd. Dit keer het bijzondere verhaal van de Armeense Nelly, die haar Gouwenaar online leerde kennen.

We hebben ondertussen al een hoop romantische verhalen gehoord, maar waren toch even onder de indruk toen Nelly haar verhaal deed. Marcel Verlaan en Nelly Verlaan-Baghdasaryan zijn acht jaar samen en wonen in Gouda met hun twee kids Kelsey (3) en Lucas (5).

“Ik leerde Marcel online kennen”, vertelt Nelly terwijl we aan de koffie zitten bij Belvedère. “Ik woonde toen nog in Armenië, maar zou voor mijn master gaan studeren in Duitsland. Daarvoor moest ik eerst Duits leren. Ik kreeg Duitse les, maar wilde in mijn vrije tijd verder kunnen studeren. Ik zocht online iemand die mij kon helpen en werd via een speciale website aan Marcel gekoppeld.”

Niet alleen Duits

“Waar het eerst voornamelijk over de Duitse taal ging, werden het al snel diepere gesprekken”, zegt Marcel, die ondertussen de kinderen bezighoudt tijdens het interview. “Om mijn leerlingen te leren kennen vraag ik vaak naar hun doel in het leven en zo gingen we van het ene onderwerp naar het andere.”

‘Zelfs mijn moeder vroeg steeds naar Marcel’

“Het ging steeds minder over Duits”, vertelt Nelly. “Zelfs mijn moeder vroeg op een gegeven moment steeds naar Marcel. ‘Hoe is het met de Nederlandse man,’ vroeg ze dan. Ik had het eerst zelf niet door, want ik was gefocust op het leren van de taal. Op een gegeven moment gingen we ook Skypen en leerde Marcel mij voor de grap wat Nederlands.”

Tekst gaat verder onder de foto.

© indebuurt Gouda

Maand later

Voor Marcel was het liefde op het eerste gezicht en al snel besefte hij dat hij met Nelly wilde trouwen. “Een maand later zat ik thuis bij een vriendin, toen Marcel opeens zei: wil je met me trouwen? Ik nam het niet meteen serieus. Het was wel het láátste waar ik aan dacht op dat moment. Ik wilde eerst gaan studeren, werken, zelf een huis kopen en zelfstandig zijn. Daarna pas trouwen en kinderen krijgen. Ik gaf hem niet meteen antwoord, maar hij bleef maar aandringen. Ik zei: kom maar naar Armenië, dan geef ik antwoord.”

‘Het voelde alsof ik hem al duizend jaar kende’

“Ik wilde oud worden met Nelly, dus nog geen maand later was ik onderweg naar Armenië”, zegt Marcel. “Het voelde gelijk goed toen ik haar voor het eerst zag. We gaven elkaar meteen een knuffel.” Nelly: “Ik kwam hem ophalen op het vliegveld en het voelde voor mij alsof ik hem al duizend jaar kende.”

Huwelijk

“We zijn in Armenië getrouwd op 4 augustus en besloten om in Nederland te gaan wonen. Met oog op kinderen was Nederland een betere optie, want het onderwijs is hier beter. Misschien gaan we ooit terug naar Armenië, wanneer we met pensioen zijn, ofzo.”

‘Ik pas goed bij Gouda’

De verhuizing naar Nederland ging niet zomaar en Nelly moest naar de Nederlandse ambassade in Georgië voor haar visum. “Ook moest ik Nederlands leren. Ik heb gelukkig een Nederlandse vrouw gevonden die in Armenië woonde die mij verder les kon geven. Mijn man mocht het niet doen omdat het een officiële docent moest zijn. Pas een jaar later – precies op 4 augustus, onze trouwdag – kon ik naar Nederland verhuizen en had ik mijn visum.”

Gouda

Marcel is een geboren en getogen Gouwenaar, dus besloten ze in Gouda te gaan wonen. “In het begin vond ik het wel moeilijk om hier te wonen. Ik kon geen baan vinden omdat ik nog niet goed genoeg Nederlands sprak. Ik wilde niet alleen thuis zitten, maar Marcel moest gewoon werken. Het was heel saai. We hebben toen besloten om te beginnen aan kinderen. Lucas was acht maanden oud toen ik slaagde voor mijn staatsexamen Nederlands”

“Nu voel ik mij echt als een vis in het water hier. Ik werk als apothekersassistent en ben zo blij dat het gelukt is om een baan te vinden in mijn eigen stad. Want zo zie ik Gouda: als mijn stadje. De kinderen zijn ook zo Gouds als ze maar kunnen zijn”, zegt Nelly terwijl haar dochter Kelsey een Punselie koekje zit te eten.”Ik pas ook goed bij Gouda. Ik ben voor een Armeense erg direct en dat zijn Gouwenaars ook.”

Help! Ik ben ook verliefd geworden op een Gouwenaar…

Ben jij verhuisd voor de liefde naar Gouda en vinden jullie het leuk om hierover te vertellen? Mail dan naar [email protected]! Oh, en heb je dit al gelezen:

verhuisd voor de liefde

Verhuisd voor de liefde: Berry (28) en Simone (29) leerden elkaar kennen op de werkvloer

Heerlijk wegzwijmelen bij mooie verhalen met een happy ending. Omdat we erg vrolijk worden van roman...
verhuisd voor de liefde

Verhuisd voor de liefde: Kirsten (29) ontmoette Nick (32) op een internationale nachttrein

Terug van weggeweest! Heerlijk wegzwijmelen bij mooie verhalen met een happy ending. Omdat we erg vr...

adv.