Verhuisd voor de liefde: ‘Het was zeker geen liefde op het eerste gezicht’

George en Robin met de Goudse kaas van De Fijnproever in Winkelcentrum Bloemendaal. Foto: aangeleverd

Heerlijk wegzwijmelen bij mooie verhalen met een happy ending. Op indebuurt lees je de beste love stories van Gouwenaars die voor de liefde naar onze stad kwamen óf naar het buitenland vertrokken. Zoals de Goudse Robin Hanselaar (24) die naar Devon verhuisde voor haar nieuwbakken man George Irvine (25).

I don’t like you“, waren de eerste woorden die Robin uitsprak tegen George. Dat ze vier jaar later getrouwd zouden zijn, had ze nooit verwacht. “Het was zeker geen liefde op het eerste gezicht”, vertelt ze – net terug van haar huwelijksreis.

Zomerkamp

George en Robin leerden elkaar kennen in Devon, Groot-Brittannië. Ze werkten allebei als groepsleiders van een zomerkamp voor kinderen. “Ik studeerde voor docent Engels en ik wilde een paar maanden in Groot-Brittannië werken om mijn Engels te verbeteren.”

Ze was absoluut niet bezig met de liefde, toen ze George leerde kennen. “Ik kwam net uit een relatie en wilde vooral lol hebben, mezelf ontdekken. George vond ik maar asociaal toen ik hem voor het eerst zag. Hij kwam uit het kantoor gelopen en ik wilde vragen of hij nieuw was, maar hij had die dag al een stuk of honderd mensen gesproken. Hij zei meteen ‘I’m a returner’ (ik ben niet nieuw). Ik vond dat zo’n aso-reactie dat ik meteen zei: I don’t like you.

Alarmbellen

Werken op een zomerkamp is intensief en de groepsleiders zijn – vooral in de avonduren – op elkaar aangewezen. “Je hebt veel met elkaar te maken en ik sliep maar twee deuren bij hem vandaan. In het begin was ik nog in een ontkenningsfase. Mijn moeder had van te voren gezegd dat ik thuis zou komen met een vriendje, maar ik wilde dit niet. Al mijn alarmbellen gingen bij hem af: dit. wil. ik. niet.”

We besloten er nog geen label aan te hangen

Kampvuurvonken

Op een avond sloegen de kampvuurvonken letterlijk over. “Eén van de medewerkers had ooit in een Nederlands kamp gezeten en vond het leuk om de Dromendans te doen. Iedereen pakte iemand vast en voor ik het wist, stond ik met hem te dansen. Daarna gingen we met z’n allen uit en hebben we veel gepraat en gedronken.”

Je bent best schattig

Robin vond het allemaal heel ongemakkelijk. “Een paar mensen hadden gezegd dat hij mij wel leuk vond, dus ik appte hem die ochtend of we het daar even over konden hebben. Je kent elkaar nog maar heel kort en het hele kamp zat erbovenop. Het is soms net een klein dorp. We spraken direct af. Ik vind je best schattig, zei hij toen. We hebben toen voor het eerst – zonder alcohol dan – gezoend en besloten er geen label aan te hangen.”

Tekst gaat verder onder de foto >>

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Anderhalve maand later was het dik aan tussen de twee. “We zagen elkaar onregelmatig en hadden na anderhalve maand pas onze eerste date. Op een dag gingen we met zijn allen naar het strand en ik klaagde over iets wat George vergeten was thuis. Eén van zijn vrienden vroeg toen of ik de broek aan had in onze relatie… Het was de eerste keer dat het woord relatie viel en vanaf dat moment waren we een stel.”

Lange afstandsrelatie

Toen het zomerkamp erop zat, moest Robin weer naar huis. “Er vloeiden veel tranen bij het afscheid en we wisten écht niet hoe het verder moest. Bijna anderhalf jaar lang zijn we heen en weer gevlogen zodra we een beetje geld hadden voor een vliegticket. Het werd alleen steeds moeilijker. Tijdens een week vakantie in Mallorca hebben we de hele week over onze toekomst gesproken. Hoe moet het nu verder?”

Brexit

Het antwoord kwam in vorm van een – toekomstige – schoonmoeder en door de druk van Brexit. “Door Brexit was er veel onduidelijkheid. Op een dag belde zijn moeder mij op en zei: als jullie het willen proberen, mogen jullie een paar maanden bij mij komen wonen. Dan kunnen jullie kijken hoe het gaat. Ze wilde dat we echt een kans kregen om dit te laten slagen.”

Achteraf denk ik vaak: hoe stom kon je zijn!

Al snel vond Robin een baantje in Engeland en binnen vier maanden kochten ze daar hun eerste huis. “Het was wel een moeilijke beslissing om hier te blijven. Achteraf denk ik vaak: hoe stom kon je zijn! Ik stopte met mijn studie en liet alles achter voor een vent. Dat is niks voor mij. Maar alles heeft goed uitgepakt.”

Sterfbed van opa

Tijdens de coronapandemie kreeg Robin slecht nieuws: haar opa lag op sterven en ze moest zo snel mogelijk naar Nederland komen. George ging met haar mee. “Terwijl ik bezig was met mijn oma, was George met opa aan het smoezen. Ik had niks door, maar ineens hoorde ik hem tegen opa zeggen: weet je nog dat ik je belde? Oh, ga je dat nu doen, vroeg mijn opa. En toen vroeg George mij ten huwelijk!”

“Wat ik niet wist, was dat George mijn opa een tijdje geleden had opgebeld met de vraag of hij zijn zegen kon geven. Hij was namelijk de belangrijkste man in mijn leven. Hij zei toen dat dit goed was, maar alleen als hij erbij mocht zijn. George hield zich aan zijn woord en twee dagen later overleed mijn opa.”

Toekomst

De twee love birds zijn 7 juni 2022 getrouwd in Noord-Devon en zijn nu op zoek naar een woning in de grote stad. “We wonen in een heel klein kustdorpje waar eigenlijk niks is. Ik mis de drukte van de stad, ergens op een terrasje zitten. Met een glas wijn en een borrelplank ben ik helemaal happy.”

In de toekomst wil Robin wel weer terug naar Nederland verhuizen. “Mijn familie en vrienden wonen hier. Ik mis het dat ik in Gouda gewoon op mijn fiets kon stappen en naar het terras kon, bijvoorbeeld. En ik mis ook de kaas heel erg. Voor nu zitten we hier prima, maar mochten we ooit aan een gezin denken, dan wil ik wel terug naar Nederland.”

Ben jij verhuisd voor de liefde?

Heb jij ook een bijzonder verhaal? Laat het weten via [email protected]. Veel Gouwenaars gingen je voor!

Lees ook:

Meer in deze categorie

Gouwenaars

Ga naar “Gluren bij de buren? Dat kan bij deze toffe én gratis expo”

Gluren bij de buren? Dat kan bij deze toffe én gratis expo

Aangeboden door Gouda750

Wij de Stad is een fotoproject van Bram Tackenberg voor de viering van Gouda750 en zie je gratis op verschillende locaties
Ga naar “Verhuisd voor de liefde: ‘We hadden geen relatie, we hadden appelflappen’”

Verhuisd voor de liefde: ‘We hadden geen relatie, we hadden appelflappen’

Ga naar “De zieke Afra deed mee met de Nijmeegse Vierdaagse: ‘Ik wilde dit nog heel graag doen’”

De zieke Afra deed mee met de Nijmeegse Vierdaagse: ‘Ik wilde dit nog heel graag doen’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Zomervoordeel op Prestoncollectie”

Zomervoordeel op Prestoncollectie

 • Gebr. Bakker & Zn.
 • Geldig t/m 30 september 2022

Topper

Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99”

Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99

 • Geldig t/m 28 augustus 2022
Ga naar “Supertrash 25% korting € 9,74”

Supertrash 25% korting € 9,74

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Volare Miracle kinderfiets van € 260 voor € 182”

Volare Miracle kinderfiets van € 260 voor € 182

 • Geldig t/m 21 augustus 2022

Agenda

Ga naar “Goudse ZomerMarckt”

Goudse ZomerMarckt

 • MARCKT!
 • 19 augustus 2022

Topper

Ga naar “Houtmansplantsoen Concerten”

Houtmansplantsoen Concerten

 • Van 26 jun t/m 28 aug
Ga naar “Beleef Gouda op grote hoogte”

Beleef Gouda op grote hoogte

 • Sint Janskerk van Gouda
 • Van 14 apr t/m 17 sep
Ga naar “Expo Gouda Maakt”

Expo Gouda Maakt

 • Van 6 apr t/m 25 sep