Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verdrietig: oudste ondernemer Goudse binnenstad is overleden

Door Goudse Post 31 juli 2020

Ze was inmiddels 90 jaar en wist niet van ophouden. Ann Beumer, de oudste, nog actieve onderneemster van Gouda stond zaterdag nog in haar damesmodezaak Martan in de Zeugstraat, zondag 26 juli is zij thuis overleden.

Enkele jaren geleden zocht de redactie van de Goudse Post Ann op in haar keurig ingerichte winkel, waar door de jaren niets is veranderd, behalve de collectie modieuze dameskleding. Stijlvol, keurig en correct als een echte dame. Zo zag niet alleen Ann eruit, maar ook haar hele winkel en collectie dameskleding.

Ann deed haar intrede in de modebranche in 1958 toen ze de eerste prijs van naaimachinehandel Ricken won voor de mooiste jurk, die ze zelf had ontworpen en gemaakt. Daarna werd ze een veelgevraagd mannequin en liep ze talloze modeshows. “Ik heb een mooi leven gehad,” zei Ann in een eerder interview. “Van Groningen tot Scheveningen, ik heb overal modeshows gelopen. Zelfs 12 jaar lang voor het chique Perry uit de Kalverstraat met exclusieve skikleding. Maar ook hondenshows in de Houtrusthallen, waarbij de kleding paste bij de hond, die ik ‘te leen’ kreeg.”

Nadat ze jarenlang bij de Bijenkorf, van Uffelen en Bahlmann had gewerkt, begon zij op 11 november 1975 haar eigen kledingzaak Martan in het oude kaaswinkeltje van Den Broeder in de Zeugstraat. “Mijn leven heeft altijd in het teken gestaan van mode en werken, ik had niets anders gewild.”

Op zaterdag 1 augustus om 12.00 uur wordt afscheid genomen van Ann in de aula van IJssehof. De redactie van de Goudse Post en indebuurt Gouda wensen de nabestaanden van Ann veel sterkte toe.


Lees ook...

Ann (89) is de oudste ondernemer van Gouda: ‘Leeftijd zit in je hoofd’

Ann Beumer (89) is waarschijnlijk de oudste ondernemer in Gouda. Al vierenveertig jaar runt ze haar ...

Meer over

Gouwenaars

adv.