Saskia en Marcel wonen op het Franse platteland: ‘We voelen ons enorm welkom hier’

Marcel en Saskia voor hun boerderij.

We hebben allemaal dromen. Soms blijft het bij dromen en af en toe komen dromen uit. Saskia de Lange (51) en Marcel Langbroek (53) dromen al jaren van een leven in Frankrijk. In 2021 trekt het stel de stoute schoenen aan en verhuizen ze naar een klein plaatsje op het platteland van Frankrijk.  

De Gouwenaren maken hun droom waar en kopen een oude boerderij met twee gîtes waar ze gasten kunnen ontvangen. Ze genieten van de natuur, het land en hun nieuwe rol als gastheer en gastvrouw.  

Langgekoesterde droom

Al jarenlang gaan Marcel en Saskia met hun twee dochters naar Frankrijk op vakantie. “We zijn echte francofielen”, vertelt Saskia. Ieder jaar raken ze meer overtuigd van het feit dat ze graag een leven in Frankrijk willen opbouwen. Toch besluiten Saskia en Marcel hun plannen nog even uit te stellen. “Onze dochters waren toen nog jong en we wilden geen jonge kinderen meeslepen, weg van hun vrienden, naar een land waar ze de taal niet spreken”, legt Marcel uit. Voor Marcel en Saskia is dit geen probleem want ze hebben een heerlijk leven in Gouda. Wanneer de dochters van het stel op zichzelf gaan wonen, onderzoeken ze hun emigratieplannen opnieuw om te kijken of ze er echt voor willen gaan.

Lees verder onder de foto>

Coup de coeur

Marcel en Saskia beginnen aan hun emigratieplannen maar de pandemie gooit roet in het eten. De grenzen zijn gesloten en het stel kan niet naar Frankrijk om huizen te bezichtigen. “We zijn een cursus Frans gaan volgen en ik ben op internet op zoek gegaan naar onze opties”, vertelt Saskia. Na een grondig onderzoek hebben Marcel en Saskia een lijstje met woningen die ze willen bekijken. Zo gauw de grenzen open gaan, vertrekken ze naar Frankrijk voor een weekend vol bezichtigingen. Tijdens hun reis horen ze dat hun favoriete woning verkocht is en dat de bezichtiging niet doorgaat. Om hun weekend zo efficiënt mogelijk te besteden, besluiten Saskia en Marcel een ander huis te bezichtigen in de tijd die is vrijgekomen. Dit bleek een heel goed besluit want al snel blijkt dit het huis van hun dromen te zijn. “Het was liefde op het eerste gezicht, coup de coeur”, zegt Saskia lachend.  

We zijn echte francofielen

Nederland en Frankrijk

Zo gauw Marcel en Saskia de sleutels in handen hebben, beginnen ze met het opknappen en inrichten van het huis. Twee weken na de overdracht viert het stel kerst met hun familie in Frankrijk. Na de feestdagen vertrekt niet alleen hun familie, maar ook Saskia gaat weer terug naar Nederland. Marcel blijft in Frankrijk en klust aan hun nieuwe droomhuis. Saskia logeert bij familie en werkt in Nederland. Een halfjaar lang ziet het stel elkaar alleen in de vakanties. “Dat was een interessante ervaring, maar ik zou het liever niet nog eens doen”, zegt Marcel. “Het was heel fijn dat ik bij familie mocht logeren maar het was ook intensief”, voegt Saskia toe. 

Lees verder onder de foto >

“De kippen hebben we van de buurman gekregen”

Warm welkom

Er is een groot verschil tussen het leven in Gouda en hun nieuwe leven in Anlezy. Ook al is het soms moeilijk om hun dierbaren op afstand te hebben, toch hebben Saskia en Marcel geen moment spijt van hun emigratie. Het plaatsje waar ze wonen delen ze met vier Franse stellen. In de periode dat Marcel alleen in Frankrijk woonde hebben zijn buren hem opgevangen en welkom geheten. “Ze nodigden mij vaak uit en gaven me tips voor onze fruitbomen”, vertelt Marcel. “De acceptatie was boven verwachting en we voelen ons enorm welkom hier”.  

Les Hirondelles d’Anlezy

Dat Marcel en Saskia blij zijn met hun nieuwe woning en leven is wel duidelijk. Ze delen dit graag met hun gasten. Ze verhuren twee mooie gîtes waarvan één rolstoeltoegankelijk is. Beide verblijven zijn voorzien van een ruime tuin in een prachtige omgeving. “Het is heel gaaf om te zien als gasten net zo genieten van de omgeving als wij doen”, zegt Marcel. De gasten van Les Hirondelles d’Anlezy kunnen genieten van de natuur, het zwembad en de jeu-de-boulesbaan. “Ik ga iedere ochtend wandelen in de natuur met de honden en de gasten mogen altijd mee als ze dat willen”, zegt Marcel. Ben je nieuwsgierig geworden naar de gîtes van Saskia en Marcel? Kijk dan even op de website van het stel. 

Wie is de volgende?

Heb jij ook een bijzonder verhaal? Of ken je een Gouwenaar die wij écht moeten interviewen? We zijn op zoek naar dappere globetrotters die hun geluk buiten Gouda hebben gevonden. Ben je een liefde achterna gereisd, verhuisd naar de bergen of richting het strand vertrokken? Of ben je geëmigreerd voor die ultieme droombaan? Wij willen het allemaal horen. Laat het weten via [email protected].

Meer verhalen:

Meer in deze categorie

Gouwenaars

Ga naar “Ine is paardencoach: ‘Paarden lezen geen visitekaartjes’”

Ine is paardencoach: ‘Paarden lezen geen visitekaartjes’

Ga naar “Musa bouwde een nieuw leven op in Gouda: ‘Ik wist niets over de stad’”

Musa bouwde een nieuw leven op in Gouda: ‘Ik wist niets over de stad’

Ga naar “Het is Nationale Complimentendag: geef hier een compliment aan een Gouwenaar”

Het is Nationale Complimentendag: geef hier een compliment aan een Gouwenaar

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle Unox soep in zak 570 ml van € 5,30 voor € 2,65”

Alle Unox soep in zak 570 ml van € 5,30 voor € 2,65

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Dreft handafwas van € 10,78 voor € 5,39”

Alle Dreft handafwas van € 10,78 voor € 5,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Blue Band roombeter plantaardige variatie van € 6,38 voor € 3,19”

Alle Blue Band roombeter plantaardige variatie van € 6,38 voor € 3,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Reisbed Novi Baby Nora Luxe Grey/Wood € 69,99”

Reisbed Novi Baby Nora Luxe Grey/Wood € 69,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Agenda

Ga naar “Huiskamerconcert aan de IJssellaan”

Huiskamerconcert aan de IJssellaan

 • T/m 31 dec
Ga naar “Goudse Hofstedendagen”

Goudse Hofstedendagen

 • Van 3 jun t/m 4 jun
goudse hofstedendagen
Ga naar “6-delige Workshopreeks Klimaatgesprekken”

6-delige Workshopreeks Klimaatgesprekken

 • T/m 12 apr
Ga naar “JACK&JOZEF staan met hun podcast in het Theater”

JACK&JOZEF staan met hun podcast in het Theater

 • Kleintheater Zwaan
 • 24 maart 2023
Ga naar “Expositie vrouwelijke portretten uit de geschiedenis van Gouda”

Expositie vrouwelijke portretten uit de geschiedenis van Gouda

 • T/m 29 mrt