Amerikaanse zangeres Regina verhuisde voor de liefde naar Gouda: ‘Hij is een echte Gouwenaar’

Door Sophie Laurence 12 maart 2019

Regina groeide op in Amerika, op het platteland. Op een auditiereis bijna tien jaar geleden kreeg ze plotseling een baan aangeboden in Amsterdam en niet veel later liep ze ook de liefde van haar leven tegen het lijf. Nu genieten ze samen van Gouda. 

We zitten met Regina gezellig bij de Kleischuur en zijn benieuwd naar hoe ze hier terechtgekomen is: “In 2010 deed ik een auditiereis door vier grote steden. De derde stad was Amsterdam en daar kreeg ik een baan als mezzosopraan bij een operahuis. Ik was eigenlijk aan het auditeren voor een master aan het Koninklijk Conservatorium, maar zo’n baan kun je natuurlijk niet afslaan. De baan die me werd aangeboden was eigenlijk een baan voor jonge afgestudeerde muzikanten in operahuizen. De enige eis? Dat ik de volgende dag zou beginnen.”

‘Mijn man is een echte Gouwenaar en wilde terug naar Gouda’

Regina stond dus van de ene op de andere dag vol in het leven in Nederland en dat met één koffer bij zich. “Van april tot november ben ik in Nederland geweest voor dat project, toen ben ik bijna niet thuis geweest. In 2011 mocht ik terugkomen naar de studio in Nederland en toen heb ik mijn man ontmoet. Een echte Gouwenaar, dus je raadt het al, hij wilde terug naar Gouda verhuizen. Voornamelijk om hier een kerk te starten.”

De liefde

Over het mooiste wat ze ooit heeft gedaan moet Regina een tijdje nadenken. Ze vindt het geweldig dat ze in mooie zalen heeft gestaan, zoals bijvoorbeeld het Concertgebouw, maar dat is niet het allermooiste: “Het mooiste is natuurlijk dat ik zonder mijn carrière mijn man nooit had ontmoet. Ik zat helemaal niet op de liefde te wachten, maar hij kwam ineens. Wil je nog iets moois weten? Op mijn bruiloft werd mijn broer verliefd op de zus van mijn man.”

‘Ik wil echt werken met mensen die serieus opgeleid willen worden’

“Maar op werkvlak moet ik meteen denken aan de opera Il barbiere de Siviglia. Ik zat met mensen van over de hele wereld in een studio voor een paar weken en je bouwt dan zoiets hechtst op. Je haalt het beste in elkaar naar boven. Dat ga ik echt nooit vergeten.”

Zanglessen

“In Amerika woonde ik anderhalf uur rijden van de dichtstbijzijnde stad en daar heb ik dan ook zangles gehad vanaf mijn dertiende. Dat is, naast optreden, nu wat ik zelf ook doe. Ik vind het echt een zegen om getalenteerde, jonge mensen bij te staan.”

“Ik zeg zelf altijd dat ik geen zangles geef aan mensen die het zien als een hobby. Ik wil echt werken met mensen die serieus opgeleid willen worden. Zingen als hobby is natuurlijk ook heel leuk, maar dat kan op andere plekken! Mijn zangdocente zei altijd tegen me dat ze hoopte dat ik op een dag beter zou zijn dan zij en dat is precies wat ik mijn leerlingen nu ook vertel. Naast privéles geef ik ook les aan koren, zoals bijvoorbeeld het Goudse vrouwenkoor Switches.”

Tekst gaat verder onder het filmpje

Kerkelijk

Naast zingen is ook de kerk een heel belangrijk onderdeel in het leven van Regina: “Ik ben ook aanbiddingsleider en treed met kleine orkesten of kamerorkesten op in kerken. Ik werk samen met Jesmusic, dat is het christelijke platform voor bruiloftsmuziek en het zijn Gouwenaars van oorsprong.”

‘Een eigen album zou stiekem wel een droom zijn’

“Ik zing ook op bruiloften en evenementen en doe dan leuke covers, ik heb gemerkt dat opera niet mijn enige passie is. Naast zingen vind ik schrijven ook heel fijn, vooral samen met anderen. Mijn eigen naam hoeft daar eigenlijk niet eens op te staan. Een groot voorbeeld op dat vlak is voor mij Carole King. Een eigen album zou stiekem wel een droom zijn, maar op dit moment in mijn carrière is het leuker en waardevoller om samen te werken met andere muzikanten dan om mijn naam te promoten.”

Of ze ooit teruggaat naar Amerika? Daar is ze nog niet over uit: “Ik vind het voor nu superfijn in Gouda, maar ik houd alle opties open. Mijn man en ik zijn allebei heel flexibel en kunnen in principe overal aan de slag. Ik reis nu natuurlijk al veel voor mijn werk, dus ik kom elk jaar nog wel in Amerika. Die twee dingen kan ik gelukkig heel goed combineren, dus voor nu is het perfect hier.”

Gouwenaar van de week

Heb jij een bijzondere hobby, ontzettend gaaf werk of gewoon een goed verhaal? Laat het ons weten! Mail naar [email protected] en we nemen contact met je op. Heb je de vorige Gouwenaar van de week al gelezen? 

Goudse powervrouw Dorotheé: ‘ik help mensen hun verhaal over te brengen’

Dorotheé zal voor veel mensen een bekend gezicht zijn in Gouda. Naast dat ze hier is geboren en Goud...

Gouwenaar Luc loopt altijd op blote voeten: ‘Ik had geen tijd om mijn schoenen aan te trekken’

Als je Luc door de stad hebt zien lopen, is het je waarschijnlijk opgevallen dat hij meestal geen sc...

Gouwenaar Ben (63) nam ontslag als gevangenisdirecteur en werd clown

Bij Gouwenaar Ben (63) heeft het altijd al gekriebeld; toen hij een studie moest kiezen was hij het ...

adv.