Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Merel beviel 19 maart van een zoon: ‘Mensen kunnen hem alleen door het raam zien’

Door Eva van Dantzig 25 maart 2020

Merel Jansen en Willem Walraven zijn donderdag 19 maart de trotse ouders geworden van hun zoon Grimm Odin. Vanwege de coronacrisis is het niet raadzaam om visite te ontvangen, maar daar hadden de kersverse ouders iets op bedacht. Iedereen kan op raamvisite komen.

“Ik ben in het ziekenhuis bevallen”, vertelt Merel. “Dat terwijl ik dit uiteraard graag thuis had willen doen. Het is niet fijn om in deze periode moeder te worden. Ik had me er iets heel anders bij voorgesteld.”

Zo had Merel al traktaties en presentjes gemaakt voor de groep waarmee ze wekelijks op Tai Chi zit. “Nu blijkt dat heel Tai Chi niet meer door kan gaan.”

K(r)aambezoek

Ook had Merel graag kraamvisite willen ontvangen. Maar zelfs opa en oma kunnen in deze situatie niet langs komen. “Dit is voor mij erg verdrietig. Alsof het geen dat wij willen vieren, niet gevierd kan worden.”

Willem heeft wel een oplossing bedacht voor het niet mogen ontvangen van kraambezoek. “Hij zei: ‘wij gaan gewoon Raambezoek ontvangen.’ Dat betekent dat wij Grimm in de box voor het raam neerleggen. Dan kan het bezoek aan de andere kant kijken.”

Op straat

De situatie op straat gaat nog een beetje langs Merel heen in haar kraamweek. “Ik kijk natuurlijk naar het nieuws, maar ik kan mij nu geen voorstelling maken van wat er zich buiten echt afspeelt. Ik hoor verhalen en merk het in de hulpverlening. De kraamhulp maakt zich zorgen over mogelijke besmettingen bij mensen thuis en de afspraken met de verloskundige vinden telefonisch plaats. Op de hielprik na dan.”

Ook kregen Merel en Willem dinsdag 24 maart te horen dat de gehoortest van Grimm moet worden uitgesteld. “Eigenlijk begint het leven van je kindje op die manier met een soort tekort. Het voelt alsof hij niet krijgt wat hij wel verdient heeft.”


Lees ook:

Minder herrie: vliegroute boven Gouda wordt verlegd

Er is de laatste jaren veel geklaagd over het aantal vliegtuigen boven onze stad. Dit kwam door de v...

Oproep: laat jouw woning zien in een virtuele editie van ‘binnenkijken bij’

Eén van onze favoriete rubrieken op indebuurt is 'binnenkijken bij', waarbij we binnengluren bij and...

Opening Coop supermarkt Nieuwe Marktpassage uitgesteld

We wachten er al een tijdje op: de Coop supermarkt in de Nieuwe Marktpassage. De supermarkt zou op d...

Meer over

Gouwenaars

adv.