Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jan en Elly trouwden zonder hun ouders: ‘Hun trouwringen en as zijn verwerkt in onze ringen’

Aangeboden door Juwelier Jos 11 december 2019

Trouwen, het is één van de meest bijzondere momenten van je leven. Logisch dat je daar je ouders bij wilt hebben, maar dat kan niet altijd… Jan en Elly trouwden zonder hun ouders. “We hebben allebei onze ouders verloren, maar wilden ze er toch bij hebben”, zei Elly.

“Het komt helaas vaak voor dat ouders door overlijden niet op het huwelijk van hun zoon of dochter kunnen zijn”, vertelt Jos van Beek, eigenaar van Juwelier Jos. “Toen Jos en Elly hier binnenstapten en mij vertelden dat ze hun ouders er heel graag bij wilden hebben, vroeg ik ze direct naar de trouwringen van hun vader en moeder. Die hadden ze gelukkig goed bewaard en zo gingen we een bijzonder traject in met elkaar.”

Oud en nieuw

Jos stelde voor om de ringen van de ouders te smelten en daar de trouwringen voor Jan en Elly van te maken. “Samen maakten we een ontwerp dat symbool staat als herinnering en kracht uitstraalt. Het werd een prachtige set moderne trouwringen. Glanzend voor de vrouw en ruw gematteerd voor de man. Strak, modern en uniek als losse ringen, maar toch ook echt een set samen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

©Juwelier Jos

As van beide ouders

Op de trouwring van de moeder zat een briljant. “Ook deze hebben we terug laten komen in de nieuwe ring voor Elly. En om de ouders echt bij het huwelijk te betrekken, hebben we van beide ouders as in trouwringen geplaatst.” Jos heeft een oude herinnering omgezet naar nieuwe herinnering. Iets dat blijvend en tastbaar is. “Om het helemaal af te maken staat de tekst voor eeuwig samen in de ringen gegraveerd.”

Wil jij ook graag zelf een ring ontwerpen of zien wat Juwelier Jos in de collectie heeft? Kijk dan hier >>>


Meer over Juwelier Jos ontdekken?

Juwelier Jos juweliers

Vandaag gesloten

Lange Tiendeweg 17, Gouda

Bekijk meer:juweliers

Lees ook:

Jos viel 60 kilo af: ‘Ik wil nog veel sieraden maken en dat ging niet in dit lichaam’

Jos van Beek is een echte Goudse ondernemer met zijn smederij, sieraden- en horlogereparatieatelier ...
Juwelier Jos

Juwelier Jos opent nieuwe winkel: ‘Elke klant die binnenkomt is een inspiratiebron’

We kennen Jos van Watch House, een van Gouda's meest bekende juweliers. Afgelopen april veranderde J...

adv.