Het bewijs is geleverd: Gouwenaars zijn echt megasportief

Door Eva van Dantzig 12 februari 2018

Meer dan vierduizend Gouwenaars zijn weer aan de bak gegaan na de winterstop. Aan de voetbal-bak welteverstaan. Want de winterstop zit erop en dus er mag weer gevoetbald worden. En dat doen maar liefst meer dan 4000 Gouwenaars. 

Cijfertjesdienst Local Focus heeft uitgerekend dat maar liefst 5.8% van de Gouwenaars lid is van een voetbalvereniging. Zo’n 4100 Gouwenaars dus. En dan hebben we het alleen nog maar over voetbal. Maar er is meer.

23.4% van de Gouwenaars is lid van een sportvereniging. Dat zijn dus ruim 16.700 Gouwenaars die zich regelmatig in het zweet werken op bijvoorbeeld tennis- en hockeyvelden of in het zwembad. Sportvissen hoort hier trouwens ook bij, alhoewel we niet weten hoe erg je daar van gaat zweten.

Met de boot

Grappig weetje, Vlieland is niet heel erg voetbalminnend. Daar is maar 1,1% van de 1000 inwoners lid van een voetbalvereniging. Elf mensen dus. Wat dat extra grappig maakt, is dat Vlieland helemaal geen voetbalclub heeft. Die elf mensen moeten dus gewoon met de boot naar een andere plek om een balletje te trappen.

Eerlijk is eerlijk, er zijn altijd mensen die lid zijn van een sportvereniging en daar al weken, maanden, jaren niets doen. Die vertekenen het beeld natuurlijk een beetje. Daartegenover staat dat deze cijfers alleen maar gaan over sportclubs die aangesloten zijn bij NOC*NSF. Dus sportievelingen die drie keer in de week zelf hardlopen worden niet meegeteld. Dat heft elkaar dus aardig op, lijkt ons zo.

De conclusie dat ‘we’ zijn in Gouda echt megasportief lijkt ons een hele redelijke. Goed bezig mensen.

Wil jij na het lezen van dit artikel ook bij die sportievelingen horen? Wij hebben wat tips voor je.

goedkoop sporten in gouda

3 x goedkoop sporten: fitness in Gouda onder de 20 euro

Sporten is gezond en leuk. Lekker goedkoop sporten in Gouda is nóg leuker én gezonder voor je portem...

adv.