Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niet asociaal, wel ondernemend: Jelle, Friso en Mark vliegen voor hun werk heel de wereld over

Door Kirsten Spooren 26 maart 2020

In Gouda kun je al bijna niet meer om deze drie heren heen: Friso van der Pijll (31), Jelle van der Poel (25) en Mark Vermeule (22) zijn jong en bizar creatief. De drie heren zijn samen het brein achter Asociaal Marketing, een marketingbureau gespecialiseerd in social media en content creatie. Voor hun werk reizen ze de hele wereld over, al houden ze het ook graag dicht bij huis: Gouda.

Jelle en Friso begonnen twee jaar geleden met Asociaal Marketing. “De A staat voor voor onze kwaliteit, we zijn natuurlijk niet echt asociaal. Al zeggen we wel waar het op staat”, vertelt Friso. De twee jongens zijn al jaren bevriend en allebei opgegroeid in Gouda. “Ik werkte in de fysieke reclame, maar zag steeds meer de verschuiving naar online marketing”, legt Friso uit. “Ook merkte ik dat ondernemers niet zo goed wisten wat ze met social media moesten doen of er de tijd niet voor hadden. Ik kreeg toen een idee en heb Jelle benaderd. Zo ontstond Asociaal Marketing.”

Creatieve mastermind

Niet veel later sloot Mark aan, de jongste van het trio en ook wel het creatieve mastermind genoemd. “Ik was gestopt met mijn studie om mij meer op fotografie en videografie te kunnen richten”, vertelt Mark. “Ook deed ik de marketing en pr voor artiesten en ben ik gaan touren met Kris Kross Amsterdam. We gingen de hele wereld over en het was hartstikke gaaf, maar ik wist dat dit niet voor eeuwig zou zijn. Ik wilde iets vets doen en toen kwam Asociaal op mijn pad. We hadden direct een klik.”

‘Voor een klant zijn we naar L.A. gevlogen’

Binnen twee jaar wisten de drie mannen aardig wat namen aan zich te verbinden. “We zijn begonnen met de social media marketing voor lokale ondernemers en daarnaast zijn we ook foto en video content gaan maken voor nationale en internationale fashion en lifestyle merken. Volledige campagnes bedenken, foto’s, video’s…”, vertelt Friso. “Er zijn in Nederland best wel veel bedrijven die zich bijvoorbeeld richten op content creatie, dus moet je een niche hebben. Omdat we alle drie ervaring en affiniteit hebben met de modewereld, hebben we voor deze tak gekozen. Zo kwam Duifhuizen op ons pad en zijn we voor hen naar L.A. gevlogen. Het is heel gaaf dat alles wat je heb uitgedacht en gemaakt, vervolgens overal in Nederland te zien is. Ook hebben we een shoot in Londen gedaan voor o.a. Gabba Denim en video campagnes opgenomen in Bali.”

(Tekst gaat verder onder de video)

World domination begint in Gouda.

“Hartstikke gaaf natuurlijk”, zegt Friso. “Maar eigenlijk vinden we klanten uit Gouda het leukst. We focussen ons echt op de Goudse ondernemers. We zijn hier alle drie opgegroeid en hebben hier een groot netwerk. We weten wat er in Gouda speelt. Vooral wanneer we een ondernemer kunnen helpen waarbij het niet zo lekker gaat, dan is het de uitdaging om die klant zonder tijd of expertise op het gebied van social media, te helpen. Je zet dan echt iets neer en je weet dat het gaat helpen. Dat is echt een kick.”

‘Maak een planning en blijf on top of mind bij je volgers’

Door de coronamaatregelen zien ze ondernemers worstelen met hun marketing. “Veel ondernemers zitten nu met het handen in het haar en dat is begrijpelijk. Veel van de communicatie gaat online. Dit is daardoor juist de tijd om meer met je social media te doen, vooral wanneer je nu de tijd hebt. Ga er een uurtje voor zitten, maak een planning en zorg dat je on top of mind blijft bij je volgers.” Om ondernemers vooruit te helpen met social media, hebben ze een gratis e-book gemaakt met tips en tricks.

Vertrouwen

“Het vertrouwen dat klanten ons geven, dat is echt gaaf”, zegt Mark. “Elke opdracht is anders en we hebben echt van onze hobby ons werk gemaakt.” Friso: “We zijn goed op elkaar ingespeeld en dat we dit in een korte periode voor elkaar hebben gekregen, geeft ons heel veel energie.

Gouwenaar van de week

Heb jij een bijzondere hobby, ontzettend gaaf werk of gewoon een goed verhaal? Laat het ons weten! Mail naar [email protected]. Heb je de Gouwenaar van vorige week al gelezen? 

Gouwenaar Ben vaart met 25 leerlingen de oceaan over: ‘Terugvliegen kan niet meer’

Door wereldwijde coronamaatregelen sluiten veel landen hun grenzen. Vliegtuigmaatschappijen stoppen ...

Merel beviel 19 maart van een zoon: ‘Mensen kunnen hem alleen door het raam zien’

Merel Jansen en Willem Walraven zijn donderdag 19 maart de trotse ouders geworden van hun zoon Grimm...

Josche werd uitvaartbegeleidster: ‘Een overlijden is een van de meest heftige periodes uit iemands leven’

Het zijn rare tijden voor Josche Ouwerkerk-Neven (44) van Solace Uitvaartbegeleiding, maar toch nam ...

adv.