Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tinus en Dina zijn 60 jaar getrouwd: ‘Het geheim van een goede relatie is geven en nemen’

Door Kirsten Spooren 18 februari 2020

Ze leerden elkaar kennen op de Kleiweg in Gouda – ruim 62 jaar geleden – en zijn sinds die tijd onafscheidelijk. Zestig jaar later en vier kinderen, negen kleinkinderen en vier achterkleinkinderen verder, zijn ze nog steeds gelukkig met elkaar. Dina (77) en Tinus (82) Netten weten het geheim van een goede relatie: “Het is niet altijd mooi weer, maar je moet nooit vergeten waarom het begonnen is en waarom je met elkaar getrouwd bent.”

Afgelopen december vierden de twee hun zestig jarige jubileum, waarvoor de twee Gouwenaars speciaal terugkwamen vanuit Benidorm. Hoewel ze dol zijn op het Goudse, ontvluchten ze elke winter de Hollandse kou. “We zijn eerst met alle kinderen uiteten gegaan”, vertelt Dina over deze speciale dag. “En op maandag 16 december – onze trouwdatum – hadden we een feest bij ons thuis. De hele dag kwamen er mensen over de vloer.”

Korte Akkeren

Het stel woont al 52 jaar in Korte Akkeren, waar ze de wijk door de jaren heen flink hebben zien veranderen. “Het is nog steeds leuk wonen hier”, vertelt Tinus. “Maar de wijk is wel een stuk veranderd. Zo zijn de bakker en kruidenier weg, wat echt een gemis is. Vroeger kwam ook de melkboer altijd langs.”

‘We zijn getrouwd in het Stadhuis op de Markt’

Toen Tinus en Dina elkaar leerden kennen, zag de Kleiweg er ook nog heel anders uit. “Natuurlijk zijn de winkels veranderd, maar er zijn ook veel gebouwen weg, zoals de Kleiwegkerk en de bioscoop. Het is er nu te modern gemaakt”, vertelt Dina. “We hebben elkaar daar leren kennen toen ik 15 jaar oud was en hebben twee jaar afspraakjes gehad. Uiteindelijk zijn we getrouwd in het Stadhuis op de Markt.”

De waarheid

Zelf vinden Dina en Tinus het niet zo bijzonder dat ze al zestig jaar samen zijn, al komt dit tegenwoordig niet heel vaak meer voor. Wat is hun geheim? “We vertellen elkaar altijd de waarheid”, vertelt Tinus. “Het is geven en nemen, een stukje verdraagzaamheid.”

‘Ik mis mijn man als hij weg is’

“We vertrouwen elkaar en staan voor elkaar klaar”, vult Dina aan. “We begrijpen elkaar met één blik, vaak zonder te overleggen. En ik mis mijn man ook als hij weg is. We zijn nooit langer dan een week bij elkaar vandaan.”

Gouwenaar van de week

Heb jij een bijzondere hobby, ontzettend gaaf werk of gewoon een goed verhaal? Laat het ons weten! Mail naar [email protected]. Heb je de Gouwenaar van vorige week al gelezen? 

Nachtburgemeester

Nachtburgemeester Malou: ‘Ik wil vrouwen en lhbt’ers een stem geven’

Wist je dat we sinds december 2019 een nieuwe nachtburgemeester hebben? Malou Dusseldorp (31) neemt ...
ufo meldpunt

Bram is de oprichter van UFO Meldpunt: ‘Gouda is een lastige stad om UFO’s te spotten’

Een zilveren vliegende schijf boven Gouda, een voorbijvliegende vuurbal of een wit licht dat supersn...

adv.