Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opkomend talent Dennis: ‘Broadway zou gaaf zijn, maar in Gouda optreden is ook erg leuk’

Door Kirsten Spooren 15 oktober 2019

Tot drie jaar geleden had Dennis van Huis (19) nog niks met theater, maar dat veranderde toen hij de Goudse productie van Titanic zag. Nu speelt de gepassioneerde Gouwenaar in verschillende producties en gaat hij zelfs naar de Frank Sanders Akademie in Amsterdam. “Ik kwam helemaal flabbergasted uit de zaal die dag. Ik dacht: dit wil ik ook.”

Titanic was een productie van de Theaterbakkerheij in 2016 en voor Dennis was het de eerste keer dat hij in aanraking kwam met theater. Daarvoor had hij er vrij weinig mee, op de schoolmusical van groep 8 na. “Ik ging die avond voor vrienden naar de voorstelling”, vertelt hij. “Niet veel later deed ik zelf auditie voor de voorstelling Troje, ook van de Theaterbakkerheij.”

Broadway

Dat hij een rol in deze productie kreeg, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. “Ik denk dat John de Heij iets in mij zag, want ik mocht meedoen”, vertelt Dennis en hij moet lachen. “Daarvoor wist ik ook niet wat ik met mijn leven wilde gaan doen en hierdoor ben ik daar achtergekomen.”

“Ik vind het fantastisch om met elkaar iets neer te zetten en met zijn allen het publiek te vermaken. Het liefst wil ik acteur worden en op Broadway spelen, maar in Nederland doorbreken zou ook heel gaaf zijn.”

Tekst gaat verder onder de foto.

De Stroom

Voor nu moet Dennis eerst Gouda gaan veroveren en dat doet hij door mee te spelen in de voorstelling De Stroom van Theaterbakkerheij. Deze rock-musical is gebaseerd op een waargebeurd sociaal experiment over de Tweede Wereldoorlog.

‘Hij is een beetje emo, heel anders dan ik zelf ben’

“Ik speel hierin Iggy, een jongen die geen vrienden heeft. Hij heeft nergens zin in en hij is een beetje een emo. Heel anders dan ik zelf ben, maar dat maakt het zo een toffe rol om te spelen. Iggy raakt geobsedeerd door De Stroom, omdat iedereen daar welkom is. Op een gegeven moment wordt hij zelfs één van de leiders van de groep”.

Musicalopleiding

Het had weinig gescheeld of Dennis had niet mee kunnen doen aan De Stroom. “Ik ben net begonnen aan de Frank Sanders Akademie en zij willen dat je op een veilige omgeving leert. Een voorstelling buiten de opleiding om mag eigenlijk niet, maar omdat De Stroom al in oktober is, mocht ik toch nog meedoen.”

Dat je er met alleen talent niet komt, bewijst ook Dennis. “Ik heb heel hard moeten werken om aangenomen te worden op deze school. Nadat ik had besloten dat ik in dit wereldje verder wilde, ben ik auditie gaan doen voor een school in Tilburg. Natuurlijk werd ik niet aangenomen, want ik had heel weinig ervaring. Ik ben toen extra dans- en muzieklessen gaan volgen.”

‘Het lijkt mij heel tof om later in de grote musicals te staan’

“Ik mag voor school doen wat ik het leukste vind, hoe gaaf is dat? En hopelijk kan ik dit straks als werk doen. Het lijkt mij heel tof om later in grote musicals te staan.” Voor nu kun je Dennis zien schitteren in De Stroom op 18, 19, 25, 26 en 27 oktober in de Theaterbakkerheij.

Gouwenaar van de week

Heb jij een bijzonder beroep, ontzettend gave hobby of gewoon een goed verhaal? Laat het ons weten! Mail naar [email protected]. Heb je de Gouwenaar van vorige week al gelezen? 

The one with the anniversary: Lynn (29) en Celine (34) zijn de grootste Friends-fans van Gouda

Het is 25 jaar geleden dat de eerste aflevering van Friends uitgezonden werd. Bij vriendinnen Lynn S...
Ginny van Montfort

Ginny is kattengedragstherapeute: ‘Een kat wil niet de baas spelen, maar wel controle hebben’

Het internet explodeert van de kattenvideo's: de kat is niet meer zo hip geweest sinds het oude Egyp...

Yvonne (56): ‘Toen mijn man overleed heb ik alleen de platenzaak geopend. Het was onze droom’

Yvonne Wilson (56) kwam zes jaar geleden in Gouda wonen om haar droom achter na te gaan: een platenz...

adv.