Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maxim en Thomas: ‘wij hebben de nieuwe clip van Abel de Jong en Mr. Polska gemaakt’

Door Kirsten Spooren 23 januari 2018

Op jonge leeftijd al actief bezig zijn in de muziekindustrie en dit ook nog succesvol doen? Dat willen er wel meer! Drie jongens uit Goverwelle flikken het. De broers Maxim (23) en Thomas (26) hebben de animatievideo voor het nieuwe nummer German Ba$ement van Mr.Polska gemaakt, in samenwerking met producer Abel (21) en natuurlijk Mr. Polska himself. Abel: “Het is echt leuk om met vrienden samen te werken.”

“We (Mr. Polska en ik) hebben al twee nummers samen uitgebracht. Hij is een goede vriend van mij. Ik ken hem via Boaz van de Beatz, een producer én oprichter van het Nederlands Hiphopcollectief Nouveau Riche. Onder andere rapper Ronnie Flex werkt voor hem. Boaz heeft mij ontdekt als producer”, vertelt Abel enthousiast wanneer we hem vragen hoe deze samenwerking tot stand is gekomen. “Het nummer German Ba$ement is al bijna een half jaar af, maar we hadden nog geen videoclip voor bij het nummer.”

Talenten samengevoegd

“Ik ken Max en Thomas al een paar jaar. We zijn zo’n beetje samen opgegroeid. Ik wilde eigenlijk een lyricsvideo (videoclip met enkel tekst) voor bij het nummer en dus vroeg ik Thomas en Maxim tijdens een festival of zij de videoclip wilde maken. Maxim studeert namelijk aan de Kunstacademie voor illustrator en Thomas studeert Communicatie en Multimediadesign. Hij is veel bezig met video en regie. Zo hebben we deze talenten kunnen samenbrengen. Toen we gingen praten over wat nou leuk is, kwam eruit dat het leuker zou zijn om een echte videoclip te maken. Twee maanden later was het af.”

‘Wij hebben onze talenten kunnen samenbrengen’

“Het was wel een groot project,” zegt Thomas. “Het grootste project eigenlijk tot nu toe. Er heeft veel tijd ingezeten, maar de clip is nu sinds maandag 15 januari uit. De reacties zijn tot nu toe positief.” Hoe bijzonder is het om je eigen videoclip voorbij zien te komen? “Dat is wel raar,” zegt Maxim. “Je zit zo in het proces. We hebben de clip nu zo vaak gezien, dat we elk detail uit ons hoofd kennen.”

Tekst gaat verder onder de videoclip.

Toekomst

De jongens zitten niet stil en zijn alweer bezig met toekomstige projecten. Abel: “Ik ben nu bezig met nieuwe nummers met dezelfde vibe, voor een rapper van de Jeugd van Tegenwoordig en Mr. Polska. Mijn ultieme droom is dat ik heel veel muziek mag draaien als dj en dat ik muziek kan maken met artiesten die ik heel tof vind”, zegt Abel.

Ook Maxim is al bezig met nieuwe projecten. “Wij zijn een nieuwe animatie aan het maken voor een rapper, ik mag nog niet zeggen wie. Voor de rest blijven we doorgaan zoals we nu doen. Werken aan projecten waar we volledig achterstaan.” Dit kan Thomas alleen maar beamen: “We hebben heel erg ons eigen ding kunnen doen, dat was heel tof. Ik hoop dat we dat altijd zo kunnen doen. Dat is wel het allerleukste.”

Heb jij een bijzondere hobby, ontzettend gaaf werk of gewoon een goed verhaal? Laat het ons weten! Heb je de Gouwenaar van vorige week al gelezen:

kirsten jansen van kololo

Gouwenaar Kirsten: ‘In Gouda mis ik de rust van Zuid-Afrika’

"Met het Kololo Game Reserve proberen we iets terug te doen voor de lokale bevolking en de natuur", ...

adv.