Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lauressa (20) heeft een vega-foodblog: ‘Het woord diëten zou verboden moeten worden’

Door Kirsten Spooren 15 januari 2019

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens. Bij veel mensen staat gezonder eten en meer bewegen hoog op het lijstje. Weet jij niet waar je moet beginnen? Goudse blogger Lauressa deelt wat tips met ons. “Begin vooral niet te ingewikkeld, de meeste diëten mislukken omdat je te veel wilt veranderen.”

Lauressa van Roekel studeert Voeding en Diëtetiek in Den Haag en blogt daarnaast op Vegakeuken.nl. “Ik ben al vijf jaar vegetarisch”, vertelt ze ons. “Ik besloot op een dag gewoon te stoppen met vlees eten. Dat vond mijn moeder niet zo leuk, want ze moest ineens anders gaan koken voor mij. Toen had je nog niet zo veel vleesvervangers als nu.”

Gezondheid

“Ik had te veel zielige filmpjes gekeken over dieren en daardoor wilde ik geen vlees meer eten”, bekent ze. “Nu ben ik vooral vegetarisch vanwege de gezondheidsvoordelen, maar ook nog steeds voor het dierenwelzijn. Ik vind het een heel naar idee om een dier op te eten. Het is ook een stuk duurzamer om geen vlees te eten. Ik heb ook geprobeerd om helemaal vegan te gaan, maar ik hou te veel van kaas. Een echte Gouwenaar, dus.”

Tekst gaat verder onder de foto.

lauressa van roekel
Foto: enkele recepten van Vegakeuken.nl

“Ik ben in 2017 begonnen met bloggen over gezond en vegetarisch eten. Ik had eerst een persoonlijke blog, maar ik vond het awkward om over mijzelf te vertellen. Het is veel leuker om recepten en tips te delen.”

Levensstijl

Veel mensen starten met diëten in januari. “Het woord diëten zou eigenlijk verboden moeten worden”, vindt Lauressa. “Een streng dieet ga je ook nooit volhouden. Wat gebeurt er als je met dat dieet stopt? Juist, dan kom je weer aan. Het beste is om langzaam je levensstijl te veranderen. Het hoeft niet meteen perfect of te streng.”

‘Tofoe is moeilijk om echt lekker klaar te maken’

“Hetzelfde geldt voor vegetarisch eten. Bouw het vlees eten langzaam af en maak het niet te ingewikkeld voor jezelf. Ga niet direct moeilijk doen met tofoe-gerechten, maar begin met vleesvervangers. Tofoe is namelijk moeilijk om echt lekker klaar te maken en de vleesvervangers van tegenwoordig zijn echt heel goed. Of je kijkt een paar zielige filmpjes, dan ben je ook meteen klaar met vlees”, zegt ze.

Gouwenaar van de week

Heb jij een bijzondere hobby, ontzettend gaaf werk of gewoon een goed verhaal? Laat het ons weten! Heb je de Gouwenaar van vorige week al gelezen? 

Niels kemp

Gouwenaar Niels de Kemp (28): ‘Mijn vader was zo trots als een pauw’

Wat een getalenteerde en creatieve mensen wonen er toch in Gouda. Van fotografen tot kunstenaars, on...

adv.