Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gouwenaars Nina (39) en Jeroen (29) schelen 10 jaar: ‘Met Jeroen kan ik het allemaal overdoen’

Door Kirsten Spooren 14 januari 2020

Dat leeftijd maar een getal is, bewijzen Nina Krebaum en Jeroen Heeren. Het Goudse stel scheelt tien jaar in leeftijd, maar hebben desalniettemin de liefde bij elkaar gevonden. Wij spraken de twee tortelduifjes over hun ontmoeting, de liefde en het leeftijdsverschil. 

Tegenover ons zit een vrolijk koppel, dat elkaar bij elke vraag even verliefd aankijkt. De twee reageerden op ons oproepje over stellen met een groot leeftijdsverschil, zoals Brigit Maasland en André Hazes. Nina is 39 en Jeroen is 29. En al klinkt tien jaar niet zo veel, toch merken de twee wel dat er verschillen zijn en dat vinden ze alleen maar positief.

Najaarsmarkt in Bodegraven

Nina en Jeroen hebben elkaar leren kennen op de najaarsmarkt in Bodegraven. “Een vriendin van mij had gevraagd of ik zin had om een drankje te doen in Bodegraven”, vertelt Nina. “Ik had daar eigenlijk geen zin in, maar ben toch gegaan.”

‘Ik zag een dame buiten staan in een knalroze jas’

En gelukkig maar, want die avond leerde ze Jeroen kennen. “Het was verschrikkelijk druk in de kroeg en ik zag een dame buiten staan in een knalroze jas”, vertelt hij. “We raakten aan de praat en toen kwamen we tot de conclusie dat het buiten veel leuker was dan binnen. We hebben anderhalf uur lang op de vensterbanken gezeten en gepraat. Toen het eindelijk een beetje leger in de kroeg werd, hebben we nog een drankje binnen gedaan en daarna heb ik haar op de scooter naar haar vriendin gebracht.”

Tekst gaat verder onder de foto.

nina en jeroen
Nina en Jeroen

Levenservaring

Dat de twee tien jaar schelen, vonden ze al direct geen probleem. “Ik heb een toyboy”, zegt Nina lachend. “Maar nee, ik stond daar zelf niet bij stil. Natuurlijk hebben we het er wel over gehad. Hij was negen toen ik negentien was. Sommige cultuurreferenties snappen we niet van elkaar, omdat het bijvoorbeeld van voor zijn tijd was.”

“Je merkt ook dat ik iets meer levenservaring heb”, zegt ze. “Tien jaar geleden zat ik in dezelfde levensfase als waarin Jeroen nu zit. Ik heb dezelfde dingen meegemaakt als hij en daar kan ik hem nu goed mee helpen.”

‘Het is fijn om met iemand samen te zijn die al iets meer ervaring heeft’

“Ik heb wat financiële problemen gehad”, legt Jeroen uit. “En doordat Nina in dezelfde situatie heeft gezeten, heeft ze me kunnen helpen om eruit te komen. Dan is het fijn dat je met iemand samen bent die daar iets meer ervaring mee heeft.”

Samen genieten

En andersom leert Nina ook weer heel veel van Jeroen, legt ze uit. “Ik heb nooit echt een jeugd gehad. Ik zat al vrij jong in een vervelende relatie en heb mij nooit kunnen uitleven tijdens stapavonden of wilde avonturen. Nu ik met Jeroen ben, kan ik dat allemaal overdoen.” De twee gaan dan ook regelmatig samen op stap. “Eigenlijk voelen we ons allebei vijfendertig”, zegt Jeroen. “Of veertien…” en ze moeten allebei lachen.

De twee hebben het gezellig samen en genieten duidelijk van het leven. Ze hebben ook een tip voor andere stellen met een groot leeftijdsverschil: “Geniet van elkaar. De rest van de wereld mag denken en praten wat ze willen. Gelukkig zijn is het enige wat telt.”

Gouwenaar van de week

Heb jij een bijzondere hobby, ontzettend gaaf werk of gewoon een goed verhaal? Laat het ons weten! Mail naar [email protected]. Heb je de Gouwenaar van vorige week al gelezen? 

pieter verhoeve

Burgemeester Pieter Verhoeve: ‘We mogen trots zijn op Gouda en iets meer kapsones hebben’

Met een hele delegatie van indebuurt stappen we het kantoor van de nieuwe burgemeester binnen. We zi...

Zana (19) werd ernstig ziek van insectenbeet: ‘Voor behandeling moet ik naar Australië’

Je staan vol in het leven, doet een goede studie en je sport op hoogniveau... tot een insectenbeet j...

Hip, duurzaam en supergroen: Goudse Corinne (52) is bezig een Voedselbos te planten

De natuur, het milieu, onze aarde en het klimaat. Er is de laatste tijd veel om te doen. Er komen st...

adv.