Gouwenaar Karin: ‘Dit is een gemis voor Gouda’

Door Kirsten Spooren 13 maart 2018

Toen bekend werd dat de Woodies en de Lobbes definitief moesten sluiten, kon Karin van Koulil dit niet zomaar laten gebeuren. In plaats van te mopperen op het internet, ondernam ze actie en organiseerde ze een demonstratie tegen de sluiting. “Ik dacht: ik ga het gewoon doen. Al was het uiteindelijk wel meer werk dan gedacht”, vertelt ze lachend. 

We zitten buiten op het terras van Brasserie Copper, waar zich al enkele mensen verzamelen om te helpen met de demonstratie. Op het terras vertelt ze vurig over haar onvrede over de sluiting van de Woodies en Lobbes. “Ik kom er al 17 jaar. Het is een tweede huiskamer geworden. Ik heb hier zoveel meegemaakt, gelachen en vrienden ontmoet. Dit kunnen we niet zomaar laten gebeuren.”

Tekst gaat verder onder de foto

karin van koulil
Karin brieft de ordehandhavers | Foto: indebuurt Gouda

“Waar moeten de jongeren nu heen? Zoveel zaken met een nachtvergunning zijn er niet”, zegt Karin. Haar vriendin Willeke valt haar bij: “Mijn dochter gaat nu naar Rotterdam, maar ze kan pas weer morgenochtend naar huis. Ik heb liever dat ze gewoon lekker in Gouda uit kunnen.”

“Ik mag binnenkort ook op gesprek komen bij de burgemeester”, vertelt Karin verder. “Ik zou wel eens willen horen of er nu andere plannen zijn voor de Woodies en voor de jongeren in Gouda. Het is best jammer dat er verder geen reactie van hem komt op onze zorgen.”

‘We konden moeilijk niets doen’

Laat ons hopen

Ondertussen kijkt Karin een beetje gehaast op haar telefoon. Ze moet straks tegenover de Woodies de ordehandhavers gaan briefen, één van de eisen die de gemeente stelt bij demonstraties. “In de regels staat dat er 10% aan ordehandhavers ten opzichte van het aantal demonstranten aanwezig moeten zijn. Dit hebben we zelf moeten regelen en gelukkig hebben we genoeg aanmeldingen gekregen. We roepen ook op tot een vredige opmars, om te laten zien dat het uitgaanspubliek zich gewoon kan gedragen.”

“Waarschijnlijk draait de gemeente de beslissing van de burgemeester niet terug en gaat Woodies/Lobbes niet meer open. Toch konden we moeilijk niets doen. Met deze demonstratie wil ik laten zien dat het de Gouwenaren wél iets doet.”

karin van koulil
Karin spreekt de demonstranten toe | Foto: indebuurt Gouda

Heb jij de Gouwenaar van vorige week al gelezen? Of heb jij zelf ook een interessant verhaal te vertellen? Mail dan naar [email protected] 

Demy Biervliet

Curvy Supermodel Demy: ‘Toen ik 12 jaar was, werd ik ineens een stuk voller’

Ben jij ook zo dol op programma's als Holland's Next Top Model? Dan is het weer genieten voor je, wa...