Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gouwenaar Jort (25) ontwerpt tote bags om aandacht te vragen voor psychische problemen

Door Kirsten Spooren 20 mei 2020

De ‘lockdown’ levert niet alleen financiële problemen op, veel mensen kampen in deze tijd ook met psychische klachten. Jort van Meeteren (25) leed jarenlang zelf aan een depressie, gevolgd door een angststoornis. Nu ontwerpt hij katoenen tassen en ansichtkaarten waarvan de opbrengt naar mensen met psychische problemen gaat. “De coronacrisis levert voor deze mensen extra stress op.”

De Gouwenaar is ondertussen geen onbekende meer in Gouda. Zo deed hij begin dit jaar mee aan de verkiezing tot stadsdichter en schreef hij diverse artikelen en columns voor indebuurt Gouda. De creatieve duizendpoot heeft nu samen met Diepgraven Records originele tote bags ontworpen voor het goede doel. “Tijdens deze tijden van corona en quarantaine wilden we een stapje verder gaan. We zijn op zoek gegaan naar een manier om in deze rare en nare periode een hoopvolle boodschap uit te dragen.”

Onzekerheid

“Júist in deze tijd is de geestelijke gezondheid van veel mensen een zwakkere plek, mede door alles wat er nu gebeurt en de zorgen en onzekerheid die dit met zich meebrengt. Wij zijn van mening dat er wat meer omgekeken mag worden naar mensen die het mentaal lastig hebben en daar willen we in de vorm van donaties graag aan bijdragen.” De opbrengst van de tassen gaat naar Wij Zijn Mind, een organisatie die mensen met psychische problemen steunt.

Aan het AD vertelt Jort ook over zijn eigen verleden met psychische klachten. “Ik ben tijdens mijn examenjaar naar een andere school gegaan”, blikt de Gouwenaar terug. “Dat gaf mij ontzettend veel stress. Daar kwam bij dat ik allerlei eetproblemen kreeg. De cijfers waren goed, maar mentaal ging het niet goed met mij”. Lees verder op het AD (premium) >>>

Wie een tote bag wil kopen, kan meer informatie vinden op de Instagrampagina of op de website van Diepgraven Records.


Gouwenaar Jort: ‘Als illustrator stond ik er op een gegeven moment helemaal alleen voor’

Jort van Meeteren woont al zijn hele leven in Gouda. Je kunt hem kennen als gastredacteur voor indeb...

Leuk volgens local Jort: ‘Ik moet de platenzaken in Gouda wel noemen’

De echte ins en outs van een stad komen natuurlijk van de locals. Wie in een stad leeft, weet daar a...

adv.