Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gouwenaar Freek (23) van rockband The Tambles: ‘Ik was niet bepaald een modelleerling’

Door Sophie Laurence 2 juli 2019

Grote kans dat je The Tambles een keer hebt zien optreden. De van oorsprong Goudse rockband bestaat uit de Gouwenaars Freek Struijs, Jim Remers, Tijs Tonus, Ruben Drenth. Gitarist Freek (23) praat ons bij over hun debuutplaat, hun succesvolle Popronde van vorig jaar en hoe ze nou eigenlijk zijn begonnen.

Met een debuutplaat die klaarligt om uitgegeven te worden en een Spaans platenlabel valt er genoeg te vertellen. The Tambles leerden elkaar kennen op De Goudse Waarden, de middelbare school waar ze alle vier naartoe gingen: “Ik heb met alle bandleden in de klas gezeten. Eerst met Jim, de bassist en toen ik de brugklas over moest doen met de rest. Ik was niet bepaald een modelleerling, nee. Onze interesse in muziek bracht ons bij elkaar. Toen we erachter kwamen dat de vader van Tijs, de drummer, ergens een garage had waar we konden oefenen, waren we daar al snel elk tussenuur te vinden.”

‘We komen op plekken waar we anders nooit zouden komen’

Het vele oefenen en sixties covers spelen heeft dus zeker ergens toe geleid: “Vorig jaar hebben we heel veel gespeeld. We waren de op één na meest geboekte band van de Popronde. Ik vind het nog steeds geweldig om elk weekend met de band op pad te gaan. Vaak heb je geen idee waar je terecht komt en kom je op plekken waar je anders nooit zou komen, maar het is toch altijd leuk. In principe gaan we elk weekend uit, maar hoef je niet voor je biertje te betalen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Zoë Jurriëns

Nieuw album

“In 2015 kwam onze EP uit. Dat lest de dorst wel even, maar uiteindelijk is het toch geen echt album. Die droom was er dus nog steeds. Ook merkten we dat we snel na het uitgeven van die EP onze sound behoorlijk verbeterd hadden en wilden we die vooruitgang vastleggen. Dat werd heel veel liedjes schrijven dus.”

Freek vertelt dat het album is opgenomen bij PAF! studio in Rotterdam, de studio waar ook bijvoorbeeld The Kik opneemt: “Met alleen liedjes ben je er nog niet. Het opnemen kost veel tijd en geld. Gelukkig zijn we bekend met PAF! studio in Rotterdam. Met onze andere band, The Jerry Hormone Ego Trip, hebben we onze platen hier ook opgenomen. Als de plaat is opgenomen, moet er ook nog een label gevonden worden. Ik kan je vertellen dat dit ook nog best een zoektocht is.”

‘In augustus spelen we onze eerste show in Italië’

Het label waar ze zijn terechtgekomen is het Spaanse Bickerton records: “We benaderden dit label, omdat we een andere Nederlandse band kennen die hier al getekend is. Zij stonden te springen om ons te tekenen en het is een label dat echt bij ons past. Een mooie bijkomstigheid is natuurlijk ook dat er meteen wat internationale deuren opengaan. In augustus spelen we onze eerste show in Italië en een tourtje in Spanje zit er als het goed is ook wel in.”

The Tambles releasen hun plaat Don’t You Want To Know? 13 september in DB’s in Utrecht. Wil je alvast wat horen van het album? Snappen we! De tweede single getiteld Steady Love staat sinds vrijdag op alle streamingsdiensten.

Gouwenaar van de week

Heb jij een bijzondere hobby, ontzettend gaaf werk of gewoon een goed verhaal? Laat het ons weten! Mail naar [email protected]. Heb je de Gouwenaar van vorige week al gelezen? 

Goudse Caroline werkt met doven en slechthorenden: ‘Het is alsof je allemaal Donald Duckjes hoort praten’

Haar licht Brabantse tongval verraadt dat Caroline van Daelen geen geboren en getogen Goudse is. Toc...

Goudse zangeres Pip komt met debuutalbum: ‘Mijn geld verdien ik nu voornamelijk met covers’

Pip Alblas is geen onbekende meer in Gouda. Met haar mooie stem en catchy liedjes heeft ze meer dan ...

Gouwenaar Kirsten (26) helpt laaggeletterden: ‘Ruim 60 procent is autochtoon’

Wist je dat ruim zestig procent van de laaggeletterden autochtone is? Kirsten Nijgh (26) helpt Het T...

adv.