Gouwenaar Dylan doet mee aan Temptation Island: ‘Ik heb vrienden voor het leven gemaakt’ 

© Tom Cornelissen

Al langere tijd speelt Dylan Molenaar (22) met gedachte om mee te doen aan een tv-programma. Ondanks aansporingen van zijn vrienden onderneemt Dylan geen actie, totdat hij na een avondje stappen in Gouda de knoop doorhakt. “Ik heb mij diezelfde avond nog ingeschreven voor Temptation Island”. 

Dylan woont al bijna zijn hele leven in Gouda en hier zit zijn sociale netwerk. Al op zijn twintigste begint hij voor zichzelf als stukadoor en is daar erg druk mee. “Ik hou van sporten, maar daar komt de laatste tijd niet zoveel van terecht door mijn werk”, vertelt hij. Toch hield dit hem niet tegen zich op te geven voor het tv-programma Temptation Island: Love or Leave. 

Temptation Island is een van oorsprong Amerikaanse realityserie die in 2002 overwaaide naar Nederland. Tijdens het tv-programma gaan vier koppels de ultieme relatietest aan door twee weken lang gescheiden van elkaar op een tropisch eiland te verblijven met andere singles.  

Eén uit duizenden 

Samen met duizenden andere mensen schrijft Dylan zich in bij het tv-programma. “De volgende dag stond ik een plafond te stuken en toen werd ik al gebeld door het programma”, vertelt hij. De interesse van het tv-programma was gewekt en Dylan werd gevraagd een video maken met zijn motivatie om deel te nemen. Na nog een casting krijgt hij het bericht dat hij zijn tas in mag gaan pakken voor een reis waarvan de bestemming onbekend is. “Het was nog steeds niet zeker of ik wel mee mocht doen aan het programma, dat hoorde ik pas twee dagen van tevoren”, vertelt Dylan.  

Met de paklijst als enige houvast bereidt Dylan zich voor op zijn mogelijke deelname aan Temptation Island. “Ik heb vooraf flink wat geld uitgeven aan kleding voor het programma dus ik hoopte maar dat ik mee mocht doen”, vertelt hij lachend. Gelukkig is het shoppen niet voor niks geweest, want afgelopen december begint Dylan zijn avontuur als deelnemer aan Temptation Island: Love or Leave. 

Achter de schermen 

Na een reis van vijfentwintig uur stapt Dylan de wereld van tv binnen en dat is even wennen. “Om zo’n programma te filmen zijn er vijfenzeventig crewleden mee”, vertelt Dylan. De camera’s wennen snel, maar de individuele interviews zijn nog wel een uitdaging voor hem “Je zit dan tegenover een cameraploeg die vragen aan je stellen en die verwachten een uitgebreid antwoord van je. Dat was aan het begin wel lastig”, vertelt hij.  

Het opnemen van het tv-programma vergt soms wat geduld van de deelnemers. “Ik had niet verwacht dat je heel vaak gewoon aan het wachten bent tot er gefilmd kan worden”, vertelt Dylan. Ondanks het vele wachten vermaakt Dylan zich goed met de overige deelnemers.

Tekst gaat verder onder de foto.

© Anne-Wil Rozendaal

Bekendheid 

Naast de vele positieve reacties die Dylan krijgt uit zijn directe omgeving, zijn er ook mensen die hun vraagtekens zetten bij zijn avontuur. “Mensen vragen weleens waarom ik aan zo’n programma mee wil doen”, vertelt hij. “Ik sta open voor de liefde en ik zie dit programma als een avontuur. Dit maak je maar een keer in je leven mee”.  

De eerste aflevering waar Dylan in voor kwam was erg spannend voor hem. “Ik heb de aflevering eerst alleen gekeken en de dag erna nog vijf keer met vrienden. Ik kreeg heel veel leuke reacties”, vertelt hij. Zijn tv-debuut blijft niet onopgemerkt en het aantal volgers op zijn social media stijgt na iedere aflevering. Op straat wordt zijn aanwezigheid ook opgemerkt en willen mensen met hem op de foto. Ondanks deze plotselinge aandacht laat Dylan zich niet van zijn stuk brengen.  “Ik vind het nog wel leuk en de nazorg van het programma is heel goed. Ik mag altijd contact opnemen of gebruik maken van een psycholoog als dat nodig is”, vertelt hij. 

Nieuwe plannen 

Voor Dylan was zijn deelname aan Temptation Island een avontuur waar hij goede vrienden aan over heeft gehouden. Hij spreekt nog regelmatig met hen af in Nederland. “Samen met nog wat jongens hebben we KGS.tv opgericht. We willen we op straat interviews afnemen en leuke video’s maken voor op YouTube”, vertelt hij. “Ik heb daar echt vrienden voor het leven gemaakt”. Voor iedereen die nog twijfelt om zich op te geven voor een tv-programma heeft Dylan een boodschap: “Ga het gewoon doen. Het is echt een avontuur”. 

Nieuwsgierig naar de deelname van Dylan aan Temptation Island: Love or Leave? Bekijk het programma hier.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Gouwenaar van de Week

Ga naar “Gouwenaar Amanda is bookstagrammer: ‘Ik heb zestien boeken in een maand gelezen’”

Gouwenaar Amanda is bookstagrammer: ‘Ik heb zestien boeken in een maand gelezen’

Ga naar “Dimi Rougé is vuilnisman en artiest: ‘Al mijn vrije tijd besteed ik aan het maken van muziek’ ”

Dimi Rougé is vuilnisman en artiest: ‘Al mijn vrije tijd besteed ik aan het maken van muziek’ 

Ga naar “Dennie doet mee aan het tv-programma De Hollandse Nieuwe van SBS6: ‘Ik was eerst wel wat huiverig’ ”

Dennie doet mee aan het tv-programma De Hollandse Nieuwe van SBS6: ‘Ik was eerst wel wat huiverig’ 

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “Vans sneakers € 45,00”

Vans sneakers € 45,00

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Eastpak tas € 24,99”

Eastpak tas € 24,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Jurk € 17,99”

Jurk € 17,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Acrylverfmarkers € 2,99”

Acrylverfmarkers € 2,99

 • Geldig t/m 5 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Ervaren Sales Consultant”

Ervaren Sales Consultant

 • Lucom Benelux
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Stagecoach”

Stagecoach

 • WelThuis
 • Parttime
Ga naar “Medewerker financiële administratie”

Medewerker financiële administratie

 • WelThuis
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Uitvoerder Mutatie Onderhoud Onderhoud | Huurwoningen | 3.000 – 4.500”

Uitvoerder Mutatie Onderhoud Onderhoud | Huurwoningen | 3.000 – 4.500

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • IQ Select
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Houtmansplantsoen Concerten”

Houtmansplantsoen Concerten

 • Van 26 jun t/m 28 aug
Ga naar “Gouda Open Air”

Gouda Open Air

 • MASS Events
 • Van 30 jun t/m 10 jul
Ga naar “Beleef Gouda op grote hoogte”

Beleef Gouda op grote hoogte

 • Sint Janskerk van Gouda
 • Van 14 apr t/m 17 sep
Ga naar “Expo Gouda Maakt”

Expo Gouda Maakt

 • Van 6 apr t/m 25 sep