Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goudse zangeres Pip komt met debuutalbum: ‘Mijn geld verdien ik nu voornamelijk met covers’

Door Sophie Laurence 11 juni 2019

Pip Alblas is geen onbekende meer in Gouda. Met haar mooie stem en catchy liedjes heeft ze meer dan eens opgetreden op bijvoorbeeld Koningsdag en Huiskamer van de Stad. Je kunt haar ook kennen van The Voice of Holland. In september komt haar debuutalbum uit, waar ze nu druk de laatste hand aan het leggen is. 

We zitten gezellig met Pip en haar hondje bij Bagels & Beans op de Nieuwe Markt. Pip vertelt ons waar ze op dit moment vooral mee bezig is: “Muziek is op dit moment mijn fulltime baan, wel voornamelijk ’s avonds en in het weekend natuurlijk. Overdag is er niet zo heel veel te beleven voor een muzikant. Overdag ben ik voornamelijk bezig met administratie en dingen regelen voor optredens. Ik sta wel ingeschreven bij een aantal boekingskantoren, maar al het contact gaat via mij. Eigenlijk doe ik dus alles zelf.”

Debuutalbum

Pip maakt natuurlijk zelf liedjes, maar is ook bekend als coverartiest: “Mijn geld verdien ik voornamelijk met covers. Op bruiloften of op feestjes, bijvoorbeeld. In mijn eigen muziek moet ik tot nu toe nog voornamelijk investeren, maar dat doe ik graag. Ik word ook vaak gevraagd als combi, dus mijn eigen muziek en covers. Op dit moment ben ik voornamelijk druk bezig met het afmaken van mijn eerste album. Die ga ik releasen in De Theaterbakkerheij.  Er zijn nu acht nummers van het album opgenomen en twee daarvan zijn er als single uit.”

‘Als ik het risico zou moeten nemen dan zou ik dat ook doen’

Via haar eigen website is Pip nu aan het crowdfunden en kunnen mensen direct het album kopen. Ze heeft nog even te gaan, maar zit nu al op de helft van haar gestelde doel: “In principe zou ik alles zelf kunnen betalen. Het is dan alleen zo dat ik niks meer achter de hand heb, wat in dit vak wel belangrijk is. Nu zijn het natuurlijk goede maanden, maar in bijvoorbeeld oktober gebeurt er niet zoveel. Dan is het wel fijn om iets te hebben om op terug te vallen. Alhoewel, als ik het risico zou moeten nemen dan zou ik dat ook doen, hoor! Het is fijn dat als mensen het album tóch willen kopen dat ze hem dan vast hebben. Mocht ik mijn doel behalen dan kan ik alles nog net wat beter maken en bijvoorbeeld t-shirts drukken.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Pip Alblas

Geen vaste band

“Ik heb geen vaste band. Ik speel vaak alleen, maar als mensen me boeken met band dan kan dat altijd. Ik werk met verschillende professionele muzikanten, dus er zijn er altijd genoeg die kunnen. Zo hebben we het album ook opgenomen. Er zijn zes liedjes opgenomen op één dag met één band, verder hebben we naar de liedjes gekeken en naar de sfeer. Op één nummer zit bijvoorbeeld een latin gitaartje, dan weet ik meteen wie ik moet bellen. Op dit moment is het eigenlijk niet meer nodig om in een echte studio op te nemen, voor mij niet in elk geval. Mijn vriend heeft vorig jaar in Abbey Road Studios in Londen opgenomen, heel gaaf, maar die sound kan een goede producer ook in de productie nog krijgen.”

We vroegen Pip naar hoe haar debuutalbum zou gaan klinken: “Het is natuurlijk een popalbum, met wat groovy en country invloeden. Qua artiesten moet je denken aan bijvoorbeeld Meghan Trainor, Jason Mraz en ook wel een beetje Ilse de Lange. Ik denk dat driekwart van het album echt vrolijke muziek is waar je ook blij van wordt, de andere liedjes zijn iets verdrietiger, maar zo is het leven ook. Ik denk dat de albumrelease heel erg leuk gaat worden. Er komen andere artiesten als voorprogramma, die ga ik in de loop van de tijd bekend maken op het Facebook evenement.”

Gouwenaar van de week

Heb jij een bijzondere hobby, ontzettend gaaf werk of gewoon een goed verhaal? Laat het ons weten! Mail naar [email protected]. Heb je de Gouwenaar van vorige week al gelezen? 

Gouwenaar Kirsten (26) helpt laaggeletterden: ‘Ruim 60 procent is autochtoon’

Wist je dat ruim zestig procent van de laaggeletterden autochtone is? Kirsten Nijgh (26) helpt Het T...

De Canadese Marlo heeft een héél bijzondere hobby: ‘Mijn eerste poppenhuizen zijn al bijna antiek!’

De Canadese Marlo Vuyk begon aan een rondreis door Europa en is nooit meer terug gegaan. Nu woont hi...

adv.