Goudse Annemarie: “Ik was mijn baan als juf zat en heb een carrièreswitch gemaakt’

Door Sophie Laurence 26 maart 2019

Op een latere leeftijd van baan veranderen, dat vinden veel mensen erg lastig. Annemarie werkte als juf toen ze het roer omgooide om voor zichzelf te werken. Nu verkoopt ze producten op aloë vera-basis en heeft ze een leuk team van mensen om haar heen. 

We zitten met Annemarie in de zon bij de Chocoladefabriek. Annemarie komt uit een dorpje in de buurt van Woerden, maar haar man is een echte Gouwenaar: “Die krijg je hier niet weg hoor! Ik snap het wel, het is ook een hartstikke gezellige stad én het is heel centraal. We wonen in Gouda Noord.”

“Ik werkte in Gouda als juf op het speciaal basisonderwijs. Dat was echt helemaal mijn ding. Voor de klas staan is natuurlijk wel een stressbaan, maar ik haalde er wel veel kracht uit.”

Klaar met het vaste stramien

Een paar jaar geleden was Annemarie klaar met het vaste stramien en heeft ze haar baan opgezegd. “Ik wilde altijd al iets voor mezelf beginnen, een klein winkeltje. Dat zag ik altijd voor me. Een paar jaar geleden kwam ik door een vriendin in aanraking met Forever Living Products, producten op basis van aloë vera en bijenwas. Zij was dit gaan gebruiken omdat ze slecht in haar vel zat en raadde het mij ook aan te gaan gebruiken. Eerst merkte ik niet zo veel van de gezondheidsvoordelen, maar daarna was ik verkocht.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Annemarie tijdens een training die ze aan collega’s gaf – Foto: Annemarie de Jong

“Op dat moment ben ik mij in de producten gaan verdiepen en kwam het idee om deze producten zelf te gaan verkopen. Die vriendin vroeg mij wat ik te verliezen had. Ik heb me toen geregistreerd en kon de producten met korting inkopen. Ik heb toen een startpakket gekocht, zo kun je zelf alles eens testen en krijg je meteen wat producten om te verkopen. Zo begin je dus je klantenbestand op te bouwen.”

Flexibele werkdagen

“Ik plan mijn werkzaamheden zelf in en ben heel flexibel. Ik kan het werk hier doen, maar ook in Spanje bij wijze van spreken. Wel heb ik veel contact met collega’s. Een goede vriendin van mij is dus een directe collega. Ik vind het ook prachtig om te zien dat iedereen dit kan gaan doen. Ik kom uit het onderwijs, maar een collega van me was automonteur.”

‘Ik wil nog meer gaan uitbouwen’

We vroegen Annemarie wat haar plannen voor de toekomst zijn: “Ik wil nog meer gaan uitbouwen. Ik heb in de afgelopen zeven jaar al heel veel opgebouwd, maar ik wil nu echt gaan doorpakken. Ik heb collega’s die zo’n mooie business hebben opgebouwd dat ze nu van een passief inkomen kunnen leven. Dat is zo mooi! Dat is één van mijn doelen binnen nu en vijf jaar.”

Gouwenaar van de week

Heb jij een bijzondere hobby, ontzettend gaaf werk of gewoon een goed verhaal? Laat het ons weten! Mail naar [email protected] en we nemen contact met je op. Heb je de vorige Gouwenaar van de week al gelezen? 

Gouwenaar Luc loopt altijd op blote voeten: ‘Ik had geen tijd om mijn schoenen aan te trekken’

Als je Luc door de stad hebt zien lopen, is het je waarschijnlijk opgevallen dat hij meestal geen sc...

De Goudse Annemarie is pleegmoeder en heeft al twaalf kinderen opgevangen

Na een lange tijd in de gehandicaptenzorg te hebben gewerkt, begon Annemarie op haar zevenentwintigs...

Amerikaanse zangeres Regina verhuisde voor de liefde naar Gouda: ‘Hij is een echte Gouwenaar’

Regina groeide op in Amerika, op het platteland. Op een auditiereis bijna tien jaar geleden kreeg ze...

adv.