DJ Freddy Moreira: ‘In Gouda ben ik gevormd’

Door Redactie Gouda 5 december 2017

Met zijn muziek reist hij de hele wereld rond. Dubai, Bulgarije, Colombia, overal vallen fans voor de zomerse beats van DJ Freddy Moreira. Weinig mensen weten dat het hier om een Gouwenaar gaat. Emilio Sedoc (zijn echte naam) is opgegroeid in het Goudse Goverwelle.

Door Aurora Peters

,,Ik ben hier komen wonen toen ik zes was”, vertelt Emilio (24). Ik heb een bewogen jeugd gehad en in Delft, Rotterdam en Utrecht gewoond. Op het moment dat ik naar Gouda kwam, ben ik de chaos ontvlucht. Met mijn moeder, broer, zusje en stiefvader ging ik in Goverwelle wonen, een hele stabiele wijk. Er waren veel sociale projecten en er was veel te doen voor kinderen. Dit is de omgeving waar ik ben gevormd.”

Muziek

freddy-moreira-emilio-sedoc-michel-klink-fotografieEmilio was 14 jaar toen hij begon met muziek maken. ,,Mijn broer was  al met muziek bezig, maar ik totaal niet. Toen hij uit huis ging, kwam ik erachter dat hij muzieksoftware op de computer had geïnstalleerd. Ik ging daarmee experimenteren en begon bubbling-ritmes te maken. Vervolgens kwam ik erachter dat een jongen uit mijn voetbalteam hetzelfde deed. We gingen afspreken om onze kunsten samen te brengen. Toen is het gaan borrelen. Hij was degene die me voor het eerst een filmpje van een mixtafel liet zien. Ik was meteen verkocht.”

Binnen twee weken had Emilio zijn eerste draaitafel gekocht. ,,Die heb ik bij elkaar gespaard met de verkoop van boxers op school, van die namaak-merkboxers. Ik had een doos gekocht van een of andere gast. De helft van die doos heb ik voor de dubbele prijs verkocht. Iedereen wilde die dingen hebben.”

Ondernemer

Die ondernemersgeest zit er bij Emilio al van jongs af aan in. ,,Je hebt in Gouda een fenomeen, de Candyshop, waar ze laag geprijsd snoep verkopen. Toen ik op de middelbare school zat, mocht je daar als brugklasser niet naartoe fietsen. Maar in de automaat op school was een Snickers superduur. Ik gaf dan geld aan een tweedejaars die een paar van die pakken kocht en die verkocht ik door. Ik zat tussen de prijs van de Candyshop en de snoepautomaat in. Toch leuk voor een brugklasser.”

Ook de muziek beschouwt Emilio als een onderneming. ,,Dat is mijn voornaamste kracht. Met muzikaliteit red je het tegenwoordig niet meer. Het gaat ook om hoe je het verkoopt en in de markt zet.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Michel Klink Fotografie
Michel Klink Fotografie

Rotterdam

Emilio heeft grote ambities voor de toekomst. ,,Ik wil in Nederland mijn status stabiliseren, mijn product verfijnen en doorstoten naar de grootste media zoals televisie, theater en de bladen. In het buitenland wil ik een gestabiliseerde naam worden op de podia die ertoe doen.  Ik wil prominent terugkomen op de belangrijkste locaties tussen de belangrijkste namen van dat moment.”

Ook op persoonlijk vlak gaat Emilio een stap zetten. Hij ruilt Gouda in voor het grote Rotterdam. ,,Nu ik oud en wijs genoeg ben, kan ik de oorlog aan in Rotterdam”, lacht hij. ,,Of ik ooit nog terugkom? Misschien als ik zelf een gezin heb. Ik wil mijn kinderen beschermd opvoeden, in de zin van dat je ze niet meteen de grote stad in gooit. Puur omdat ik dat zelf zo heb ervaren.”

Gouwenaar van de week

Heb jij een bijzondere hobby, ontzettend gaaf werk of gewoon een goed verhaal? Laat het ons weten! Heb je de Gouwenaar van vorige week al gelezen?  In dat interview vertelt Dineke van Vliet over het hechte netwerk in Gouda.